Вхід | Реєстрація

Шанували воїнів-інтернаціоналістів

Відтоді, як останній воїн із складу названого обмеженим контингентом радянських військ залишив пекельну землю Афганістану, минув 21 рік. Із того часу в житті тих, кому випало зі зброєю в руках виконувати інтернаціональний обов’язок на території чужої країни, багато що змінилося. Незмінною тільки лишилася пам’ять про вірних військовій присязі однополчан, бойових друзів, яким волею долі не судилося повернутися додому з тієї війни.
Сьогодні у місті і районі проживають 289 шанобливо названих «афганцями» колишніх воїнів. Це вони у минулий понеділок разом з керівниками міської та районної влади, представниками громадськості принесли квіти і хвилюючі спогади про пережите до пам’ятного знака у парку Слави на честь учасників бойових дій у Афганістані.
Грав духовий оркестр. Мітинг відкрив колишній воїн-інтернаціоналіст Сергій Солоха. Спогадами про участь миргородців у бойових діях поділився голова міської організації Спілки ветеранів Афганістану Валентин Шапочка. Учасників мітингу та членів їх сімей сердечно привітали міський голова Олександр Паутов (на знімку), голова райдержадміністрації Леонід Яринич, голова міської ради ветеранів України Василь Вертелецький.
Великій групі воїнів-інтернаціоналістів були вручені пам’ятні медалі та Почесні грамоти Української та Полтавської обласної спілки ветеранів Афганістану, Миргородської міської ради.
Колишніх воїнів, які за станом здоров’я не змогли прибути на мітинг, а також рідних полеглих у боях воїнів з квітами та подарунками відвідали представники Миргородської міської ради та громадськості
.

Автор: Леонард НІКОЛАЄНКО, Фото Володимира БАЛАЦЬКОГО, газета «Миргород наш дім» №7


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2010, 16:02 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації