Вхід | Реєстрація

Центр безпеки на базі місцевої пожежної охорони

Центр безпеки на базі місцевої пожежної охорони

Малоперещепинська сільська рада готує черговий проект для участі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад.

У минулому номері «ЕХО» була надрукована стаття «У Малій Перещепині тепер використовують енергію сонця» (№30 (775) від 26.07.2018). У ній говорилось про те, що на адміністративному будинку, у якому знадяться сільська рада і пожежна команда, установили сонячні панелі потужністю 10 кіловат. Це стало можливим завдяки перемозі Малоперещепинської ОТГ у конкурсі проектів із розвитку територіальних громад.

30 липня в приміщенні Малоперещепинської сільради відбулося громадське обговорення проекту «Облаштування центру безпеки на базі місцевої пожежної охорони». Його сільська рада направить на цьогорічний обласний конкурс. Прийом проектів триває до 1 вересня. Результати обласна комісія оголосить у листопаді.

Як розповів голова сільської ради Анатолій Троян, два місяці тому в Малій Перещепині була створена пожежна охорона. Зараз у її штаті знаходяться двоє чоловіків, які займаються ремонтом приміщення. У вересні-жовтні кількість рятувальників зросте до десяти. Також вони мають отримати пожежний автомобіль.

Згідно проекту, Центр громадської безпеки включатиме в себе пожежну охорону, шерифа і медико-санітарну службу.

— Пожежна команда громаді потрібна. Також нам необхідна людина, яка слідкуватиме за криміногенною обстановкою в населених пунктах. Плануємо встановити камери, які будуть заведені на єдиний пульт. Не обійтися нам у екстрених випадках і без медико-санітарної служби. Наша швидка допомога навряд чи до Полтави терміново зможе доставити хворого, — пояснив голова Малоперещепинської ОТГ.

Отож, якщо члени обласної комісії вважатимуть за потрібне появу такого Центру безпеки, то в наступному році в Малій Перещепині з’явиться власний шериф і медико-санітарна служба.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2018, 12:10 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації