Вхід | Реєстрація

Полтаву вважають студентським містом

Кількість вищих навчальних закладів різних рівней акредитації тут налічує 24, в них, тільки на очній формі навчання зафіксована 31 тисяча студентів. Тому одним з пріоритетних напрямків у роботі органів місцевого самоврядування є підтримка, співпраця та сприяння розвитку студентського самоврядування - підкреслила на прес-конференції заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту міськвиконкому Олена Ромас. Про те, як здійснюється співпраця між міською владою та студентською громадою в місті, поділилися й ті, хто безпосередньо представляють інтереси полтавского студентства.
Полтава в Україні займає одне з провідних місць у розвитку студентського самоврядування. Про це ми зробили висновок із перемовин зі студенством з інших регіонів, зазначила на початку прес-конференції, тема якої «Співпраця міської влади з органами студентського самоврядування» заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту міськвиконкому.
Олена Ромас. Наразі можна навести не один приклад такої тісної співпраці. Поштовхом до неї, зазначила Олена Ромас, стала реорганізація студентської ради у 2006-му році. Сьогодні остання є консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті Полтавської міської ради, до її складу входить 24 представники органів студентського самоврядування вишів міста. Студентський мер входить до складу виконкому міської ради та є радником міського голови з молодіжних питань. Така співпраця між органами студентського та міського самоврядування майже відразу принесла позитивні наслідки, зазначила Олена Ромас. Серед таких – відкриття у 2008-му році після капітального ремонту студентської поліклініки, на облаштування якої та закупівлю обладнання місто виділило 750 тисяч гривень. Однак це далеко не єдиний приклад такої співпраці, відзначила Олена Ромас.
Олена Ромас, заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту:
- В нашому місті запроваджена стипендія міського голови. Кожен кращий студент навчального закладу, а, до речі, претенденти на цю стипендію подаються за ініціативи органів студентського самоврядування, ці кандидатури без обговорення і без рішення органів студентського самоврядування просто не подаються, а нами не приймаються.
Про студентські проекти, які втілюються в життя в Полтаві, розповів студентський мер Дмитро Козицький. Серед таких «Студентський благодійний бал «Допомогти так легко», «Життя без сміття», «Студентська республіка», боротьба з амброзією. Кілька днів як стартував проект «Школа місцевого самоврядування «Лідер майбутнього». Вже скоро почне діяти студентська приймальня та так звані «бізнес-інкубатори», де навчатимуть та даватимуть поради студентам, бажаючим відкрити власну справу. Юрій Кращенко, який свого часу був студентським мером, а наразі є віце-президентом Національного студентського союзу, розповів про останні студентські здобутки на законодавчому рівні. Зокрема про постанову Кабінету міністрів від 27-го січня, яку, власне, і лобіював Національний студентський союз.
Юрій Кращенко, віце-президент Національного студентського союзу:
- Ви знаєте, що документи про освіту - дипломи - видавалися раніше платно - студент мав сплачувати 50-60 гривень залежно від навчального закладу. Зараз постанова Уряду говорить, що дипломи видаватимуться за кошт державного бюджету. Це те, чого ми досягли на загальнонаціональному рівні.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2010, 16:09 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації