Вхід | Реєстрація

У Полтаві відбувся концерт імпровізаційної музики

У Полтаві відбувся концерт імпровізаційної музики

У великій виставковій залі Полтавського художнього музею ім. М. Ярошенка відбувся концерт сучасної музики “Імпульс імпровізації”. Захід організували в рамках Всеукраїнської акції «Краса і мистецтво єднають країну», мета якої – прийняття Закону України про меценатство, повідомили на сайті музею.

Ініціаторами цієї акції є учасники творчого об’єднання «ХарБарБонд+К», маріупольські художники Володимир Харакоз, Сергій Баранник, Олександр Бондаренко і Сергій Кириллов, роботи яких представлено на виставці сучасного українського абстрактного живопису. Подорожуючи зі Сходу на Захід власним коштом, митці через творчість прагнуть об’єднати українців.

Співзвучна їм і творчість молодих українських музикантів Влада Солодовникова та Ганни Данець.
Владислав Солодовников – піаніст, музикант-імпровізатор, композитор, аранжувальник. Навчався в Полтавському музичному училищі на відділі «теорія музики», вивчав композицію та інструментування у професора В. Мужчиля у Харківському інституті мистецтв ім. І. П. Котляревського. Працює в жанрі необароко, фьюжн-фолк, академічна електронно-акустична музика, духовна музика (періоду початку ХХ ст.), мінімалізм, антиромантизм. Пише твори для різних складів, включаючи симфонічну музику, камерно-інструментальну, вокальну, хорову.

Ганні Данець 21 рік. Вона знайома полтавцям як артистка міського духового оркестру «Полтава». Ганна володіє не лише флейтою, а й чудово грає на саксофоні. Вона закінчила Полтавське музичне училище імені М.В.Лисенка і продовжує навчання у Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського. Переможець і лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

У програмі концерту “Імпульс імпровізу» лунала авторська та імпровізаційна музика (від інтерпретації джазового мейнстріму 30-х років XX століття до сучасних авторських композицій у стилі фолк, фьюжн, інді-рок і джаз).

Імпровізаційна джем-сессія у стилі фокл-джаз фарсу на теми абстрактного живопису Олександра Бондаренка та Сергія Кириллова, фольклору, популярних творів бароко та романтизму стала справжньою родзинкою концерту.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2018, 11:08 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації