Вхід | Реєстрація

В Оржицькому районі забезпечать житлом до 10 дітей-сиріт

В Оржицькому районі забезпечать житлом до 10 дітей-сиріт

У Полтавській ОДА обговорили будівництво малого групового будинку в Оржицькому районі. Це заклад соціального захисту з умовами, наближеними до сімейних. Там зможуть перебувати до 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю.

Нарада відбулась в кабінеті заступника голови ПОДА Романа Товстого. У ній також взяв участь директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Тимофій Голбан, представники служби у справах дітей облдержадміністрації та голова Оржицької райдержадміністрації.

Головне питання — використання субвенції з державного бюджету місцевими. Її надають на проектні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт.

Першими у Полтавській області виявили бажання виділили землю та побудувати такий об’єкт в Оржицькому районі. 

— Забезпечуємо технічний супровід Оржицькому району. А керівництвом проекту вже займатиметься райдержадміністрація, — говорить Тимофій Голбан.

Кошти на побудову цього проекту як раз і виділять субвенцією з державного бюджету. Її надасть Мінрегіонбуд. Потрібно буде замовити проект, виділити землю. Все внутрішнє обладнання буде куплятися та встановлюватися вже за рахунок районного бюджету.

Приблизна вартість проекту — 200 тис. грн. На будівництво потрібно буде виділити 6-7 млн грн. Підрядника визначатимуть на порталі публічних закупівель ProZorro. Це має бути компанія, яка запропонує найвигідніші умови та зможе якісно виконати роботи. 

Учасники наради у заступника голови ПОДА

Кошти зазначеної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам планують використати ще і на придбання будівель для облаштування дитячих будинків сімейного типу. У подальшому туди влаштовуватимуть дітей із закладів інституційного догляду та виховання. А також житлових об’єктів для дітей-сиріт та інших дітей, позбавлених батьківського піклування.

— Побудова будинків сімейного типу та малих групових будинків активно впроваджується по Україні. Наша область тепер теж матиме такі проекти. Я сам батько, тому прекрасно розумію, наскільки важливо, щоб дитина виховувалася у сім’ї, або умовах, максимально наближених до неї, — говорить Роман Товстий.

Нагадаємо, що цього року для Полтавщини виділили з державного бюджету субвенцію понад 17 млн грн на придбання та облаштування житла для дітей-сиріт. Ця сума вдвічі більша, ніж минулорічна — 9 млн грн. 

Лідером у придбанні житла для дітей-сиріт у минулому році став Гадяцький район. Але є і кілька районів, які не надали жодного житла дітям з категорій дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за 5 років. Така ситуація склалася у Глобинському, Гребінківському, Диканському, Машівському, Решетилівському та Семенівському районах. 

Тепер на Полтавщині щоквартально перевірятимуть, як усі райони працюють у цьому напрямку.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2018, 16:09 | Оржиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації