Вхід | Реєстрація

Остання надія селян - об'єднатися

Згуртувати селян задля захисту соціальних прав та економічних інтересів, віддати державну політику в руки товаровиробників – саме це врятує галузь від повного занепаду, вважають члени аграрного союзу України.
20 лютого у санаторії „Псьол”, що у Великій Багачці, відбулася звітно-виборча конференція, на яку запросили голів сільськогосподарських рад із 7 регіонів України. У конференції взяли участь: голова аграрного союзу України, голова Аграрної партії України – Юрій Карасик, та заступник голови ОДА Володимир Андрієнко.
Тривалий час селяни відмахувалися від політики. Мовляв, наша справа орати, сіяти та годувати державу. Нині більшість вважає інакше. Село у критичному стані, і якщо залишити все як є, то сонячних перспектив очікувати не варто. Проблем незліченна кількість, одна з найболючіших –повна соціальна незахищеність села.
А ще, життя в умовах, коли на «двох українців три гетьмани»: останнє з господарств вичавлюють безкінечні перевірки та податки. Сільгоспвиробники не отримали дотацій на рослинництво, тваринництво, компенсацію ставок по кредитах і компенсацію половини вартості страхування врожаю. Борг за програмами державної допомоги аграріям у 2009 році становить майже 2 мільярди гривень.
Незабаром весняно-польові роботи. Для їх забезпечення не вистачає майже 12 млрд. гривень. Де їх узяти? Шляхів вирішення цієї проблеми, як і з  багатьох інших, у державі поки що не визначено. Тож відстояти інтереси виробників зможуть лише вони самі, згуртувавшись, вважає голова аграрного союзу України.
Ідею об’єднатися  підтримали всі учасники конференції. Кажуть, це остання надія на відродження галузі.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| В.Багачка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації