Вхід | Реєстрація

Зафіксована найменша кількість випускників шкіл

Зафіксована найменша кількість випускників шкіл

Цьогоріч зафіксовано найменшу кількість випускників шкіл в історії України. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, університети потерпають від цієї складної демографічної ситуації. Вона зазначила, що в цьому році 59,2 % (34 848 вступників) отримали рекомендації на бюджет за першим пріоритетом, а 16,4 % (9 643) — за другим пріоритетом. Це свідчить про те, що нинішня система широкого конкурсу дає можливість студентам «здійснити свою мрію і вчитися там, де вони хочуть, а не де вони вимушені».

Гриневич також повідомила, що цього року за результатами вступних іспитів зараховані 2175 випускників, а 45 — за результатами співбесіди. Це близько 4,3 % від загальної кількості випускників, яких зараховано на бюджет.

Зі слів міністра освіти, деякі експерти висловлювали побоювання, що місця державного замовлення будуть сконцентровані в Києві. Згідно зі статистикою, у цьому році на київські виші виділено 27,7 % державного замовлення, для Харківської області — 12,5 %, для Львівської — 11,2 %, для Дніпропетровської — 6,2 %, Одеської — 5,1 %.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2018, 10:22 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації