Вхід | Реєстрація

Розлучення, як спосіб зберегти субсидію

Розлучення, як спосіб зберегти субсидію

Практично всі незаангажовані владою експерти прогнозували, що після нововведень у порядку нарахування субсидії на житлово‑комунальні послуги в Україні почнеться бум розлучень. Усе так і сталося.
Зараз, згідно нових правил нарахування субсидій, у один «котел» плюсують доходи і чоловіка, і дружини, навіть якщо вони прописані у різних місцях. Це було зроблено державою для того, щоб зменшити кількість отримувачів соціальної допомоги. Але одразу було зрозуміло, що залишається законний спосіб обдурити державні органи і отримувати субсидію й надалі.

Цей спосіб називається розлученням. Подружня пара може, нічого не змінюючи у власних стосунках і не міняючи місця проживання, оформити фактично фіктивне розірвання шлюбу. І тоді доходи вже колишнього подружжя не «сплюсовуватимуть».

Усе так і відбулося. В Україні вже кілька місяців фіксують справжній бум розлучень. Не стали винятком і кобелячани. Працівники редакції «ЕХО» поцікавилися в районному РАЦСі про кількість розлучень за три останні роки. Нам надали дані за серпень 2016 –2018 років. Статистика дуже красномовна і прогнозована. Кількість розлучень у 2018 році, після нововведень у порядку нарахування субсидій, збільшилася рівно в сім разів. У 2016‑му і 2017‑му було подано по одній заяві про розірвання шлюбу, у поточному — уже сім. А серпень же ще не закінчився. Дані ми отримали 21‑го числа.

І, швидше за все, із наближенням холодів кількість заяв про розлучення лише зростатиме. Про те, що подружжя розривають шлюб лише для отримання субсидії, свідчить і той факт, що заяви пишуть люди, які прожили разом без конфліктів по кілька десятків років. Вони просто користуються законною можливістю обдурити державу і зекономити свої кошти.

А економія, потрібно відзначити, досить суттєва. Адже витратна частина на розірвання шлюбу є мізерною, у порівнянні із потенційними рахунками за спожитий газ. Платити доведеться не менше, аніж по пару тисяч у місяць. А оформити розлучення коштує близько 350 гривень. Це — разом із послугами банку. Чекати на відповідний документ доведеться один місяць. До речі, подати заяву про розлучення можна і через Інтернет. Але через кілка днів таки доведеться з’явитися в РАЦС особисто, із паспортами.

У вересні-жовтні ми знову поцікавимося статистичними даними із РАЦСу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2018, 09:16 | Кобеляки | Суспільство
1. микола козак / 27 серпня 2018, 13:51
Державі давно пора навести порядок із субсидіями і думаю , що і на ці розлучення найдуться контрміри.Навіть у Кобеляках є багато таких , що здатні платити без субсидій , мають по кілька автомобілів , великі будинки і т.д , і знаю таких , що дійсно із-за субсидій розлучаються То якась же справедливість повинна настати .Один опалює 200м кв.і отримує субсидію , другий квартиру в 40мкв і получає шиші.Рахуютьодному на 40 м кв другому на 200чи 75 м кв.Виходить ми для держави неоднакові.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації