Вхід | Реєстрація

Сільські ради будують мангали, районна — козацький хрест

Сільські ради будують мангали, районна — козацький хрест

Створення відпочинкових зон і будівництво пам’ятного знаку відбувається в рамках проекту розвитку сільського туризму.

На останній сесії Кобеляцької районної ради депутати проголосували за «передачу основних засобів та інших матеріальних цінностей із спільної власності територіальних громад Кобеляцького району в комунальну власність територіальних громад міста Кобеляки, Лучківської та Світлогірської сільських рад».

Під час сесійного засідання голова райради Володимир Кішінський пояснив присутнім, що це — об’єкти інфраструктури, які збудовані за проектом розвитку сільського туризму.

Кореспонденти «ЕХО» зустрілись із очільником районної ради, аби дізнатись, що з’явилось на територіях вказаних громад і скільки на ці заходи витрачено коштів.

Нагадаємо, що в минулому році Кобеляцька районна рада перемогла в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Проект отримав назву «Покращення привабливості Кобеляцького краю шляхом розвитку сільського туризму». Його районна рада планувала впроваджувати спільно з Лучківською, Світлогірською, Комендантівською, Григоро-Бригадирівською, Шенгурівською, Лебединською і Підгорянською сільськими радами, громадською організацією «Козацька громада Кобеляцького району» та ландшафтним парком «Нижньоворсклянський».

Загальна вартість проекту — 1 200 000 гривень. Для реалізації районна рада отримає з обласного бюджету 600 000. Крім обласних коштів, 300 000 надасть район, по 50 000 — повинні виділити сільради, 100 000 — козаки та керівництво парку. За ці кошти мали провести благоустрій, облаштувати й озеленити території навколо музеїв, створити місця для відпочинку, розробити туристичні маршрути, придбати екскурсійне обладнання і виготовити туристично-просвітницьку продукцію.

Як розповів Володимир Кішінський, у ході роботи кількість та склад учасників змінились. Тепер проект реалізовують Кобеляцька міська і районна ради, Григоро-Бригадирівська, Лучківська, Комендантівська і Світлогірська сільради. Шенгури відмовились, оскільки всі кошти спрямовуватимуть на будівництво сучасної амбулаторії.

Кобеляцька міська рада отримала субвенцію з області в розмірі 200 000 гривень. Їх на умовах співфінансування з міським бюджетом (50/50) витратили на будівництво екопарку.

У Лучках на сільському пляжі облаштували зону для відпочину. Вона включає в себе волейбольну площадку, альтанки, місця для відпочинку. На ці заходи з сільського бюджету використали 50 000 гривень. Свої 50 000 райрада ще не надала.

У Світлогірському, поряд із водосховищем, створена паркова зона з оглядовим майданчиком, місця для відпочинку. Вартість — 50 000 гривень. За рахунок районних коштів проведуть реконструкцію пам’ятного знаку — козацький хрест.

Також голова районної ради поділився планами щодо реалізації проекту в інших сільських радах.

У Григоро-Бригадирівці створять відпочинкову зону для туристів. У Комендантівці мають виготовити стенди для музею, облаштувати місця для відпочинку поряд із пірамідою.

Також заплановане виготовлення вказівників населених пунктів, буклетів, сувенірної продукції, придбання велосипедів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2018, 15:23 | Кобеляки | Фінанси


1. Beri Mor / 6 вересня 2018, 18:21
Я так зрозумів,що одні Шенгури дружать з головою,вкладаючи кошти в медицину.Всі інші громади нагальні потреби вже вирішили і тепер з жиру бісяться,встановлюючи пам"ятні хрести та альтанки на пляжах."Пир во время чумы",не інакше.
2. Selena2017 / 6 вересня 2018, 19:10
А де візьмуться на ці грандіозні плани туристи? Кому відпочивати в напівпорожніх забутих всіма селах? Жах якийсь...
3. микола козак / 6 вересня 2018, 20:49
Альтанки використають наркомани ,то ж не тривожтеся.А хрестів уже по всій україні , тепер уже пепрейдуть ставити на кладовища українців , які досі виживали на1500 грн , а після нового тарифу на газ і електрику добровільно закажуть хрести.
4. orakul / 6 вересня 2018, 21:07
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації