Вхід | Реєстрація

У області проводиться операція «Зброя та вибухівка»

У області проводиться операція «Зброя та вибухівка»

З метою виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки на території Полтавщини проводиться оперативно-профілактичний захід «Зброя та вибухівка». Її завдання – виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, розкриття злочинів, скоєних з використанням зброї, припинення діяльності організованих груп та злочинних організацій.
Кобеляцький відділ поліції нагадує, що відповідно до статті 263 Кримінального Кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами» особам, які незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проте, у частині 3 цієї ж статті передбачено звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини чи вибухові пристрої.

За незаконне зберігання гладкоствольної мисливської зброї передбачено адміністративну відповідальність. Згідно статті 190 КУпАП за придбання, зберігання, передачу іншим особам або продаж вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без дозволу органів внутрішніх справ передбачено покарання у виді штрафу (від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої). А в разі повторного порушення – штраф від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.

Якщо ви маєте інформацію щодо місць збереження чи осіб, які можливого зберігають нелегальну зброю повідомте про такі факти на лінію «102» чи будь-яким зручним для вас способом. Конфіденційність гарантуємо.


Автор: Анастасія Вітрук, Кобеляцький відділ поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2018, 10:15 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації