Вхід | Реєстрація

Податкова інформує

Декларацію мають право подати платники для отримання податкового кредиту
З 1 січня 2010 р. відповідно до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" від 22.05.2003 р. № 889-ІV розпочалась кампанія декларування доходів громадян, одержаних у 2009 р.
Річну декларацію про майновий стан і одержані в 2009 р. доходи зобов’язані подати громадяни, які отримували:
- доходи протягом 2009 р., що не оподатковувались податком з доходів фізичних осіб при їх нарахуванні чи виплаті;
- доходи, отримані від особи, яка не є податковим агентом;
- іноземні доходи.
Декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою таким платником податку здійснювати таке заповнення, і подається до Гадяцької міжрайонної податкової інспекції до 1 квітня 2010 р.
Також декларацію мають право подати платники для отримання податкового кредиту. До складу податкового кредиту за 2009 р. платник податку може включити фактично понесені ним такі витрати:
- сума коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні, у розмірі, що перевищує два відсотки, але не є більшим п’яти відсотків від суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року;
- сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості середньої професійної або вищої форми навчання такого платника податку, іншого члена його сім’ї першого ступеня споріднення, але не більше 890 грн. у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року;
- сума витрат платника податку на сплату за власний рахунок страхових внесків, страхових премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади як такого платника податку, так і членів його сім’ї першого ступеня споріднення, яка не перевищує (у розрахунку за кожний з повних чи неповних місяців звітного податкового року, протягом яких діяв договір страхування) при страхуванні платника податку або за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом платника податку або на банківський пенсійний депозитний рахунок чи за їх сукупністю 940 грн.
Декларацію можна подати особисто або надіслати поштою до податкового органу за місцем проживання. Бланк декларації та додатки до неї можна одержати безкоштовно в податковій інспекції.
На підставі поданої декларації податковою інспекцією здійснюється перерахунок податку з доходів фізичних осіб за 2009 рік.
Сподіваємося, шановні гадячани, що ви виконаєте свій громадський обов'язок перед громадою району щодо декларування громадян.
Декларації приймаються щоденно в приміщенні Гадяцької МДПІ за адресою: м. Гадяч, вул. Лохвицька, 30Б, кімната № 104, з 9 год. до 20 год., (у вихідні дні з 9 год до 15 год), перерва на обід з 13 год. до 14 год. За довідками звертатись по телефону: 2-19-16, 2-04-89.
Відділ оподаткування фізичних осіб Гадяцької МДПІ

Автор: Відділ оподаткування фізичних осіб Гадяцької МДПІ, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2010, 17:29 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації