Вхід | Реєстрація

Африканська чума свиней повернулась

Африканська чума свиней повернулась

Небезпечну вірусну хворобу виявили на території однієї з соціально-медичних установ, що працюють на території Кобеляцького району.

15 вересня стало відомо, що в підсобному господарстві Ліщинівського будинку-інтернату була виявлена тварина, яка захворіла на африканську чуму свиней. Згідно чуток, утилізувати мають не лише свиней, яких вирощують у підсобному господарстві соціально-медичної установи, а й тих, що тримають вдома жителі Кунівської сільської ради. 

Наступного дня відбулось позачергове засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На ньому було прийнято рішення утилізувати 76 голів свиней, що утримуються в будинку-інтернаті. Навколо соціально-медичної установи встановлена 3‑кілометрова захисна зона. У неї дійсно потрапляють всі населені пункти, що входять до складу Кунівської сільради. Та поки що з дворів селян тварин не вилучатимуть. Сільський голова Віктор Варава і представники Держпродспоживслужби проводять подвірний обхід. Щоправда, частина громадян відмовляються впускати ветеринарів і голову сільради у свої двори.

За неофіційною інформацією, ні в сільській раді, ні в районній немає коштів, аби відшкодувати громадянам вартість вилучених свиней. І хоча за рекомендаціями в трикільметровій зоні мають утилізувати всіх свиней, щоб запобігти можливому поширенню африканської чуми свиней, ці радикальні методи не проводитимуть. 

 


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2018, 11:16 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації