Вхід | Реєстрація

Поліцейських, яких упіймали на хабарі звільнили і взяли під варту

Поліцейських, яких упіймали на хабарі звільнили і взяли під варту

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника сектору кримінальної поліції та екс-старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції ГУ НП в Полтавській області.

Вказані особи навесні поточного року вимагали та отримали від громадянина 26 тисяч гривень неправомірної вигоди. За вказану суму зловмисники обіцяли вплинути на слідчого одного з відділів поліції щодо не притягнення громадянина до кримінальної відповідальності.

Дії «правоохоронців» кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

За клопотанням прокуратури Полтавської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави на загальну суму 280 тисяч гривень.

На даний час вказані особи звільнені з займаних посад.

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про завершення досудового розслідування, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 вересня 2018, 12:33 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації