Вхід | Реєстрація

Для «Історико-культурного заповідника «Більськ» придбали новий автомобіль

Для «Історико-культурного заповідника «Більськ» придбали новий автомобіль

Ключі від нового Сітроен Space Tourer директору  Комунальної установи “Історико-культурний заповідник «Більськ” Ігорю Коросту вручив депутат Полтавської обласної ради Олександр Алексюк. Службовий автомобіль використовуватимуть для щоденної роботи в Більському городищі.

«У нас є випадки, коли туристи приїздять на городище без власного транспорту. Тоді ми це авто можемо використати для екскурсій. Але переважно, цю автівку використовуватимемо для  проведення щоденної роботи науковців на території Більського городища. Перевозитимемо як археологів, так і інвентар.  Адже той автомобіль, який у нас був, a це  ЗАЗ «Славута», не може забезпечити нинішніх потреб», – сказав Ігор Корост.

Як зазначила директорка Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації Валентина Вождаєнко – автівка забезпечуватиме потреби й ще однієї історичної пам’ятки національного значення – Гінцівської стоянки.

«Культура і туризм – це ті складові, які можуть розбрендувати Полтавщину і вивести її на нову економічну складову. Адже турист – це наша економіка. Пам’ятка національного значення Гінцівська стоянка ввійде до складу  істотко-культурного заповідника Більск. І авто буде розраховане на дві локації», – сказала Валентина Вождаєнко.

Автомобіль придбали за Програмою збереження, вивчення та популяризації Більського городища на період 2018–2022 років. Вартість автівки – 1 млн 98 тис. грн.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2018, 17:48 | Котельва | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації