Вхід | Реєстрація

Працівник ПАТ «Полтаваобленерго» лікується після спілкування з боржником

Працівник ПАТ «Полтаваобленерго» лікується після спілкування з боржником

У селі Олексіївці Гребінківського району, на Полтавщині місцевий мешканець поцілив цеглиною в голову працівнику ПАТ «Полтаваобленерго».

Того дня енергетики оперативно-виїзної бригади Гребінківської філії мали відключити електропостачання боржнику-мешканцю села Олексіївки. Але спочатку вирішили поговорити зі споживачем.

«Власника будинку ми застали на подвір’ї, – згадує один із членів бригади. – Представилися, попередили, що маємо завдання відключити його будинок від електроенергії. З самого початку чоловік був агресивним, говорив підвищеним тоном, погрожував. Ми порадили йому погасити борг і так уникнути відключення. На що він відповів, що грошей зараз не має і не знає, коли зможе розрахуватися за електроенергію».

Не знайшовши порозуміння зі споживачем, працівникам «Полтаваобленерго» залишилося лише виконати свою роботу. Електромонтер ОВБ одягнув захисне спорядження і почав підніматися на опору, яка знаходилася навпроти подвір’я боржника. Незадоволений споживач продовжував ображати енергетиків. Раптом він підняв з землі шматок цегли і влучив ним у голову електромонтеру. Енергетики відразу допомогли колезі спуститися на землю, викликали «швидку» та поліцію. Потерпілий відчував сильний головний біль та запаморочення. Зрозумівши, що накоїв, споживач почав виправдовуватися. Але невже цим виправиш ситуацію?

У Гребінківській районній лікарні потерпілому діагностували закриту черепно-мозкову травму з забитою раною м’яких частин голови. Його госпіталізували: тривалий час він мусив бути під наглядом медперсоналу.

Керівництво «Полтаваобленерго» не залишило колегу наодинці з хворобою, потерпілим займалися найкращі лікарі, повідомили на підприємстві.

Василь Марков, юрисконсульт Гребінківської філії, вважає цей випадок неприпустимим, адже травму завдали електромонтеру, який здійснював свої безпосередні службові обов’язки: «Нікому подібне не зійде з рук просто так. Наш колега просто робив свою роботу, а перешкоджання цьому, ще й у такий жахливий спосіб, повинно бути покараним».

Проти споживача-хулігана відкрили кримінальне провадження за нанесення тілесних ушкоджень. Наразі обвинувальний акт по цій справі направлено до суду. До слова, електропостачання боржнику припинили наступного ж дня.

«Випадок, що стався з нашим колегою, викликає обурення, – розповідає начальник Гребінківської філії Ігор Тищенко. – Щоправда, подібне трапляється час від часу. В зоні підвищеного ризику – навіть ті, хто не заходять в домівки і не вступають в спілкування з господарями. Така наша робота. Впевненості додає беззаперечний факт, що для керівництва компанії працівники – найцінніший ресурс. Потрапивши в таку прикру ситуацію, енергетики завжди можуть розраховувати на кваліфіковану юридичну допомогу і підтримку. А покарання винних – лише питання часу. До того ж, законодавство – на боці енергетиків, а наші колеги уміють доводити свої права у суді».


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2018, 16:23 | Гребінка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації