Вхід | Реєстрація

Суд визначив винного у ДТП за участі поліцейської та інкасаторської машин

Суд визначив винного у ДТП за участі поліцейської та інкасаторської машин

Київський райсуд Полтави призначив 340 грн штрафу винуватцю ДТП за участі поліцейської та інкасаторської машин, яке сталося у Полтаві наприкінці липня

14 вересня Київський райсуд Полтави покарав винуватця ДТП, яка сталася на вулиці Маршала Бірюзова, на повороті в авіамістечко — автомобіль поліції Renault Dokker врізався в автомобіль «Ощадбанку» Ford Transit. Водію інкасаторського автомобілю Олегу Воробйову призначили адміністративний штраф — 340 грн.

Тоді свідки ДТП повідомили, що інкасатори виїжджали від «Полтава-Банку», а автомобіль поліції їхав прямо — по вулиці Маршала Бірюзова у бік заводу ЗБВ. В управлінні патрульної поліції повідомили, що в результаті ДТП водій інкасаторської машини отримав травми та був доставлений до лікарні.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, 30 липня 2018 року близько 10-ї години Олег Воробйов керував інкасаторським автомобілем «Ощадбанку» Ford Transit. Він виїхав на перехрестя вулиць Маршала Бірюзова та Петра Юрченка і Ford зіткнувся з поліцейським автомобілем Renault Dokker.

У судовому засіданні Олег Воробйов своєї вини у ДТП не визнав та пояснив, що виїжджав зі сторони перехрестя, розташованого за зупинкою «11 школа», на миготливий зелений сигнал світлофора, та повертав на головну дорогу по вулиці Маршала Бірюзова у бік мікрорайону Половки. За словами водія, він встиг проїхати перші два ряди дороги по вулиці Маршала Бірюзова, а потім відчув удар, від якого автомобіль перевернувся на правий бік.

Інший учасник ДТП пояснив, що перебував у поліцейському Renault Dokker та рухався по вулиці Маршала Бірюзова на зелений сигнал світлофора в напрямку перехрестя з вулицею Петра Юрченка, за автомобілем «Волга». Після того, як «Волга» проїхала перехрестя, з правого боку раптово виїхав автомобіль Ford Transit. Внаслідок цього відбулося зіткнення.

Під час засідання судді розглянули відеодоказ з камери спостереження, розташованої на перехресті. Експерти проаналізували його та визначили — під час того, як водій інкасаторського Ford Transit виїхав на головну дорогу, на світлофорі по вулиці Маршала Бірюзова, зі сторони площі Зигіна, був увімкнений зелений сигнал світлофора. Тому мало місце порушення ПДР саме з боку водія інкасаторського автомобіля.

Враховуючи вищезгадані обставини, суд прийшов до висновку — Олег Воробйов порушив правила дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КупАП). Суддя Юрій Куліш призначив адміністративне стягнення винуватцю у вигляді 340 грн штрафу.

Нагадаємо, що 11 лютого вночі у центрі Полтави на перехресті вулиць Шевченка та Стрітенської патрульний автомобіль Toyota Prius протаранив автомобіль Ford Scorpio.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2018, 16:28 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації