Вхід | Реєстрація

У Полтавській міськраді вирішували, як боротися з незаконним обігом наркотиків

У Полтавській міськраді вирішували, як боротися з незаконним обігом наркотиків

3 жовтня у приміщенні міської ради відбулося засідання міжгалузевої наради з питань протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, яку провела заступник міського голови Людмила Бойченко.

У засіданні взяли участь фахівці Центру соціальних служб, ювенальної превенції та патрульної поліції, управління протидії наркозалежності ГУНП в Полтавській області, працівники закладів охорони здоров’я, управління освіти міськвиконкому, служби у справах дітей, представники громадських організацій БО «Світло надії», «Ребілітаційний центр «Вихід Є!», Полтавський обласний благодійний фонд «Громадське здоров’я».

Як повідомии у Полтавській міськраді, під час наради обговорили проблему популяризації серед молоді синтетичних наркотиків, а також пропозиції стосовно дій по запобіганню поширенню явища наркоманії.

Заступник міського голови Людмила Бойченко зауважила, що сьогодні за оцінкою спеціалістів, число наркозалежних в Україні може перевищувати 5 мільйонів:

– Ця цифра дійсно вражаюча. Синтезований наркотик, який сьогодні не входить до переліку заборонених, набуває розповсюдження в геометричній прогресії. Ці наркотики є надзвичайно небезпечними, вони викликають залежність в дуже короткі терміни і їхній вплив на організм – руйнівний, а процес реабілітації дуже важкий. Тому ми спільними зусиллями повинні знайти такі шляхи протидії наркотикам які матимуть результати.

Начальник Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області Олександр Терела розповів, що поліцією проводиться ряд пошукових, профілактичних та інших заходів:

– За 9 місяців поточного року поліцією м. Полтава було внесено близько 405 кримінальних проваджень. За збут наркотичних засобів – 78 кримінальаних проваджень. І найбільшу увагу приділяємо саме цій проблемі, адже розуміємо: де збут, там і споживачі і сировина, тощо. До суду з цього питання спрямовано 47 кримінальних проваджень. Але ж ми розуміємо, що злочинність не стоїть на місці. Як результат, маємо своєрідну «рекламу» наркотичних засобів у вигляді написів на будинках, розсилки через соціальні мережі, вайбер, телеграм, тощо.

Заступник міського голови Олексій Чепурко зауважив, що міська влада готова до співпраці з правоохоронними органами в питанні протидії розповсюдження наркотичних речовин:

– З нашого боку є повне розуміння проблеми і того, що потрібно діяти консолідовано, в усіх сферах, аби її вирішити. Тому всі комунальні підприємства готові до співпраці з поліцією.

Фахівці зазначають, що за статистикою, 60% від усіх наркозалежних складає молодь у віці від 16 до 30, п’ята частина – школярі. Заступник начальника управління освіти Наталія Дорохова розповіла, що у закладах освіти проводяться профілактичні заходи для дітей, вчителів і батьків. Проте, аби коефіцієнт корисної дії від подібних зустрічей був якнайбільшим, до цього питання потрібно залучати фахівців, а самі заходи повинні носити систематичний характер.

Завідуючий стаціонарним відділенням обласного наркологічного диспансеру Вадим Клорфайн висловив думку про те, що для реалізації профілактики явища наркотичної залежності, необхідно залучати фахових спеціалістів на умовах договорів соціального замовлення по наданню соціальних послуг. Так, начальник управління у справах сімї, молоді та спорту Олена Ромас повідомила, що Полтава має таку практику і вже два роки поспіль проводить конкурси соціального замовлення:

– Ми співпрацюємо з БО «Світло надії» в рамках надання послуг з соціальної первинної профілактики для учнів професійно-технічних навчальних закладів міста. Проводяться заходи з підвищення обізнаності з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних хвороб, профілактики наркотичної залежності, питання щодо протидії торгівлі людьми. Таку практику будемо продовжувати і надалі, тож запрошуємо громадські організації до участі в конкурсі.

За рішенням наради, усім суб’єктам соціальної роботи були надані доручення розробити пропозицій щодо інформаційних та профілактичних заходів з протидії розповсюдження наркотиків та їх вживання, які у подальшому будуть об’єднанні у спільний план заходів.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2018, 16:28 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації