Вхід | Реєстрація

До суду направлено справу про пенсіонера, який убив працівника металобази

До суду направлено справу про пенсіонера, який убив працівника металобази

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка, який наприкінці липня поточного року, перебуваючи на базі приймання металобрухту, із застосуванням вогнепальної зброї, скоїв умисне вбивство робітника указаної бази.

У ході проведення досудового розслідування установлено, що смерть потерпілого настала внаслідок вогнепальних поранень голови та грудної клітини.

Зловмисника затримано увечері того ж дня біля власного будинку. Чоловік намагався втекти від співробітників правоохоронних органів, вистрибуючи з балкону, але поранив ногу. 

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час досудового розслідування також установлено, що після того як підозрюваний вчинив умисне вбивство він, з метою знищення слідів злочину, намагався вбити іншого працівника вищевказаної металобази, проте схибив.

Дії зловмисника кваліфіковано за  ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за  ч. 3 ст. 15, п.п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 (незакінчений замах на умисне вбивство з метою приховати інший злочин, вчинений особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Окрім цього, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні товариша обвинуваченого виявлено та вилучено значний арсенал зброї та боєприпасів до неї.

За вказаним фактом зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Досудове розслідування триває.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2018, 10:43 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації