Вхід | Реєстрація

Дві полтавки отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Дві полтавки отримали почесне звання України «Мати-героїня»

На даний час у Полтаві проживають 63 жінки, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Усі вони народили і виховали щонайменше п’ятьох дітей, а одна з них – Людмила Бринова – народила та виховала 13 дітей. Сьогодні ще двом полтавкам вручили відповідні посвідчення.

Полтавки Олена Турбай та Оксана Мащенко народили та виховують п’ятеро дітей. На цю особливу подію – вручення посвідчень – родини завітали майже у повному складі.

В приміщенні Полтавської міської ради заступник міського голови Людмила Бойченко, депутати Олександр Кудацький та Олександр Глазов привітали жінок та їхні великі родини.

– Мати багато дітей – це велике щастя, – звернулась до присутніх Людмила Бойченко. – Я щиро зичу вам, дорогі жінки, міцного здоров’я, довгих років життя. Усі ми – діти, доки в нас є мама і неважливо скільки нам років. Любі сини й доньки, цінуйте ваших матусь, поважайте, підтримуйте. Шановні сім’ї, будьте міцними опорами один для одного! Зі святом вас!

Жінкам, яким присвоєно почесне звання, виплачується одноразова грошова виплата у розмірі 10 прожиткових мінімумів, які встановлені для працездатних осіб. Ця сума становить 17 тисяч 620 гривень.

Квіти та оплески, солодкі подарунки до родинного столу та канцелярське приладдя для дітей – ніхто не лишився без уваги цього особливого дня.

На запитання: «У чому в житті щастя?» обидві мами, не роздумуючи та упевнено, відповіли: «В дітях».

З вищезазначеним твердженням одностайно погоджуються і дівчата та жінки, яких у житті спіткали тяжкі обставини. Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді опікується полтавками. Цього дня і ці мами завітали на свято. Хтось виховує своїх молодших братиків та сестричок, а хтось сам виховує шестеро дітей. Розповіли, як би складно не було, але діти з ними завжди поруч, діти – найголовніше, що вони мають.

 

Довідково:

У Полтаві проживає 1042 багатодітні родини в яких виховується 3336 дітей. Із загальної кількості багатодітних родин, в 67 родинах виховується 5 і більше дітей.

Також жінки, яким присвоєне почесне звання України «Мати-героїня» мають право на пільгове пенсійне забезпечення по досягненню 50-річного віку (при умові, що загальний трудовий стаж складає 20 років) та доплату до призначеної пенсії в розмірі 35% від прожиткового мінімуму встановленого для непрацездатних осіб.

З боку міської влади постійно приділяється велика увага по підтримці багатодітних родин. Для дітей з багатодітних родин з нагоди державних та релігійних свят проводяться різноманітні заходи, організовуються краєзнавчо-пізнавальні та спортивно-розвивальні екскурсії. За рахунок міського бюджету дані діти направляються за пільговими путівками до дитячих літніх оздоровчих таборів. Так, протягом 2018 року пільговим оздоровленням охоплено 720 дітей з багатодітних родин.

Також міською владою для дітей з багатодітних родин проводиться щорічна благодійна акція «Школярик», головна мета якої – надання допомоги батькам у підготовці дітей до нового навчального року. Так, у 2018 році подарунковими наборами шкільного приладдя забезпечено 250 полтавських дітей.

Полтавським багатодітним родинами надаються в повному обсязі гарантовані чинним законодавством пільги:

  • пільги за користування комунальними послугами та житлом;
  • для дітей з багатодітних родин безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту;
  • пільгове оздоровлення та відпочинок в дитячих закладах Полтавської області та за її межами;
  • першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація.

Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2018, 14:44 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації