Вхід | Реєстрація

Чоловік від суду ховався у психіатричній лікарні

Чоловік від суду ховався у психіатричній лікарні

Вироком Лубенського міськрайонного суду від 19.02.2018 вказаного чоловіка визнано винним у спричиненні тяжкого тілесного ушкодження (ударом вибив око потерпілому, який став інвалідом) та засуджено до покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Після судових дебатів підсудний не прийшов на проголошення вироку та за обставин, які наразі з’ясовуються, у день проголошення вироку опинився на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні.

Судом до набрання законної сили вироку суду чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з моменту затримання.

Як встановлено у ході перевірки, підсудний, що не має явних ознак психічного розладу, уникаючи участі в суді апеляційної інстанції, під безоплатною цілодобовою охороною органів поліції, без затримання, відпочивав один у палаті, розрахованій на 7 хворих. При цьому вільно користувався як телефоном, так і іншими забороненими для утримуваних осіб речами.

Лише за належного реагування прокуратури вказану особу затримано та направлено до місць попереднього ув’язнення відповідно до визначеного судом запобіжного заходу.

За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2018, 12:26 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації