Вхід | Реєстрація

Мотопробіг із Нових Санжар у Кобеляки: як місцеві байкери закривали сезон

Мотопробіг із Нових Санжар у Кобеляки: як місцеві байкери закривали сезон

У неділю більше 50 любителів їзди на швидкісних мотоциклах зібралися разом, аби офіційно завершити цьогорічний мотосезон.

Кілька тижнів тому подібний захід проходив у Кобеляках. Його організували бутенківець Юрій Ткаченко та його товариш із Галів Стас Утенков. Ці чоловіки є власниками туристичних мотоциклів, якими досить зручно подорожувати на далекі відстані.

14 жовтня байкери, які їздять на швидкісних спортбайках, також зібралися разом, щоб завершити мотосезон. Адже попереду — зима і на двоколісному транспортному засобі їздити небезпечно.

Новосанжарець Денис Підопригора, який їздить на 800-кубовій «Ямахі», розповів, що рішення про збори байкерів виникло спонтанно:

— Зараз учасники різних мотоклубів збираються разом, аби закрити сезон. Минулої неділі ми теж вирішили провести таку акцію. Для цього виготовили афіші та розповсюдили рекламу в соцмережах.

Зі слів байкера, два роки тому в Нових Санжарах фактично не було мотоциклів. Сам 20‑річний юнак починав їздити на скутері, у 16 років пересів на «китайський» мотоцикл, а вже у 18‑ть став власником «Ямахи».

Зараз у Санжарах нараховується більше десяти спортбайків. Також до них приїздять товариші з сусідніх сіл. Мотоциклісти збираються разом у центрі селища. Їздять у Полтаву, де катаються із членами клубу «Моторейсинг».

— Дуже активно новосанжарські мотоциклісти заявили про себе на День Незалежності, — згадує Денис. — Народний депутат Андрій Река організував мотопробіг, до якого долучили більше тридцяти байкерів. Ми проїхали на мотоциклах Новими Санжарами і околицями селища, тримаючи в руках синьо-жовті пропори. До речі, скільки моніторив Інтернет, подібних акцій у Полтавській області ніхто не проводив. Лише в Сумах.

Байкер говорить, що на закритті представлені в основному спортивні моделі байків. Окремі з них мають об’єм двигуна 1000 кубічних сантиметрів, за 3 секунди розганяються до 100 кілометрів, розвивають максимальну швидкість 300 кілометрів на годину. Туристичний клас мотоциклів представляв півторалітровий «Хонда Голд». Його власник, теж новосанжарець, цього літа разом із товаришами здійснив тривалу поїздку по Україні. Вони побували на Заході та Півдні, загалом подолавши більше 1000 кілометрів.

— Мотоциклісти, які віддають перевагу спортивним моделям, на такі відстані не заїдуть. Адже посадка на цих байках зовсім інша, — пояснює Денис. — Тому ми катаємось на значно коротші відстані. Наприклад, учора побували на закритті сезону в Полтаві.

Кобелячанин Юрій Клюєв, який є представником клубу «Моторейсинг» та одним із організаторів зборів, пояснив, що в закритті беруть участь новосанжарські, кобеляцькі і полтавські байкери. Мотопробіг проходить із нагоди Дня Захисника України та закриття сезону.

— Байкери — дружні люди, які дотримуються Правил дорожнього руху, — сказав Юрій. — Сьогодні вчергове хочемо нагадати автомобілістам, що ми також є учасниками дорожнього руху. Попередньо ми звернулись до начальника Кобеляцького відділу поліції Володимира Федана з проханням забезпечити нам супровід. Наш мотопробіг проходитиме з Нових Санжар у Бутенки, де нас зустрінуть патрульні, і далі — у Кобеляки.

Серед великої кількості байків виділявся перероблений радянський мотоцикл МТ «Дніпро». Конструктор байка Андрій, який мешкає в Нових Санжарах, витратив два роки на те, щоб зібрати цей експонат. Мотоцикліст говорить, що від радянського мотоцикла залишились двигун і міст. Усі інші деталі виготовлені з допомогою ковадла. На своєму байку Андрій їздив на зльоти в Дніпропетровську, Донецьку, Луганську області, де на конкурсах його мотоцикл займав перші місця.

Отож, дочекавшись усіх учасників, байкери проїхали вказаним маршрутом. У Кобеляках вони зупинились біля міської ради. Перехожі відразу почали підходити до них і фотографуватись. Далі байкери зробили ще кілька зупинок у місті, а потім роз’їхались.

Користуючись нагодою, вони подякували правоохоронцям за супровід під час мотопробігу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2018, 13:30 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації