Вхід | Реєстрація

Велопохід на Покрову

Велопохід на Покрову

Другий рік поспіль вихованці гуртків велосипедного туризму Кобеляцької районної станції юних туристів  до Дня Українського козацтва подорожують пам’ятними місцями. Минулоріч був проведений велопохід до пам’ятника Тарасу Бульбі, який  ніби є узагальнюючим образом справжнього козака і знаходиться в селі Келеберда  Кременчуцького району. Цього року було заплановано ознайомитися із Українською оборонною лінією.

Украї́нська лі́нія – військово-інженерна система земляних укріплень збудована у 1731–1764 роках, залишки якої знаходяться  на теренах сучасної південної України, в тому числі на території Полтавської області. Українська лінія складалась з 16 фортець і 49 редутів, з'єднаних між собою високим земляним валом і глибоким ровом. Залишки цієї оборонної споруди збереглися на території Канавської сільської ради.

Велоподоріж проведено за маршрутом: Кобеляки – Сухинівка – Канави – Нетесівка – Ляшківка – Красне – Кобеляки. Юні туристи побували у ландшафтному заказнику «Жукове»,   гідрологічних заказниках «Ситникове» та «Глинський», проїхались узбережжям Орілі, ознайомилися із залишками Української лінії. Незабутні враження залишилися у веломандрівників від зіграного на новому футбольному полі матчу із канавськими школярами.

Подолавши  майже 100 кілометрів шляху, учасники походу збагатили свої знання про рідний край, отримали позитивний заряд емоцій, загартували свій організм та весело провели час  у колі друзів.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2018, 17:41 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації