Вхід | Реєстрація

Олексія Бутка побили двоє учасників АТО

Олексія Бутка побили двоє учасників АТО

Подія сталася увечері 14 жовтня. У цей день в Україні відзначають одразу три свята — Покрови Пресвятої Богородиці, Українського козацтва та День захисника. Традиційно в такі дні значна кількість українців зловживає алкоголем. Частенько застілля закінчується бійками. Щось схоже сталося і в Нових Санжарах.

Про подію редакції розповіла Марина, дружина постраждалого Олексія Бутка. Вона так пояснила бажання оприлюднити свою версію скандальної ситуації, у якій замішані атовці:

— У нас зараз прийнято вважати всіх, хто був у АТО, героями, ледве не святими і безгрішними істотами. А дехто із колишніх солдатів, мені здається, вирішив, що йому дозволено більше, аніж іншим людям. У тому числі — безкарно бити інших. Тому я й розповідаю вам про цю історію. По-перше, люди повинні знати правду про деяких атовців. Що вони далеко не безгрішні. По-друге, якщо історія стане відомою усім, то отим двом «героям» та їх можливим покровителям не вдасться «зам’яти» справу.

За словами Марини, увечері 14 жовтня її чоловік Олексій вирішив піти в магазин за покупками. Уже коли він повертався додому, до нього почали «чіплятися» двоє чоловіків напідпитку. У розбишаках Олексій упізнав двох братів, які живуть із ним по сусідству. Нібито, між учасниками події відбувся такий діалог:

— Ей, ти, хто такий!

— Хлопці — ви? Що, вирішили до мене причепитися?

— Так, вирішили. Давай телефон.

Звичайно ж, дискусія проходила в далеко не парламентських виразах. Після словесної сварки Олексій вирішив утекти від нетверезих чоловіків. Ті почали гнатися за ним, кидаючи у втікача каміння. Зрештою, догнали, збили з ніг, почали копати ногами.

Марина розповідає, що ті двоє чоловіків прийшли із уже побитим Олексієм до них додому. Вимагали грошей. Вона викликала співробітників поліції. Розбишак це не надто злякало. Скандал вдалося завершити лише із приїздом поліцейських.

Марина стверджує:

— Чоловік — у лікарні. У нього констатували струс мозку і черепно-мозкову травму. Поліцейські, нібито, відкрили кримінальну справу. У всякому випадку, і мене, і чоловіка вони опитували. Закривавлений і порваний одяг я зберігаю, як доказ. Один із тих розбишак наступного дня дзвонив, пропонував миритися. Ми не погодилися.

Андрій Полонський, начальник Новосанжарського відділення поліції, підтвердив факт бійки на Покрову. Він розповів, що відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 125 Кримінального Кодексу України. Йдеться про нанесення легких тілесний ушкоджень. Начальник поліції наголосив:

— Для поліції немає різниці між учасниками бойових дій та іншими людьми. Якщо хлопці дійсно порушили закон, то будуть відповідати.

Як стало відомо редакції, двоє чоловіків, які нібито побили Олексія Бутка, розповідають, що запідозрили його в крадіжці. Зробили зауваження, а потім виникла сварка і бійка.

Працівники редакції будуть і надалі відслідковувати перебіг подій, пов’язаних із бійкою на Покрову. Ми готові надати можливість висловитися і тим двом атовцям.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2018, 12:05 | Нові Cанжари | Кримінал
1. ЛУНА / 29 жовтня 2018, 07:12
а почему сразу не послушать АТОшников?Что то дутое все.То дай телефон,то камнями бросали.Они же не обезьяны.Телефон забрали,нет?Если нет то брехня все на постном масле!
2. микола козак / 30 жовтня 2018, 07:47
Струс мозку і розбите обличчя в Україні вважаються легкими тілесними ушкодженнями , тому не варто псувати собі нерви і чекати покарання винних.Покрутять з тим провадженням , Ви походите в різні інстанції і на тому все закінчиться. Вихід один-натовкти їм обом пики.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації