Вхід | Реєстрація

Розвиток чи марнотратство?

Розвиток чи марнотратство?

Очікую, що після опублікування цього тексту в автора лише збільшиться кількість недоброзичливців, особливо серед людей, наділених владними повноваженнями. Ну та нічого страшного. У жодних виборах брати участь не збираюся, тому потреби в тому, щоб подобатися всім, не маю. Отже, є можливість вголос говорити речі, які далеко не всім подобаються.

Минулого тижня в Комендантівці закінчили ремонт і урочисто відкрили заклад, який назвали бібліотечно-музейним комплексом. Витратили на це більше 4 мільйонів бюджетних гривень.

На церемонію відкриття приїхали різні голови, депутати, кореспонденти та інше «начальство із города». І виявилося, що отого начальства приїхало більше, ніж прийшло місцевих людей.

Люди з города розповідали, що тепер у Комендантівці забуяє зелений туризм, з’явиться робота для місцевих жителів. Одні — пектимуть пиріжки, другі — водитимуть екскурсії, треті — переобладнають свої хати під готелі. Від автора, продовжуючи логічний ряд: четверті — гнатимуть самогонку, п’яті — її питимуть і битимуть шостих. Словом — життя розквітне.

От слухаєш і читаєш отакі слова «людей із города», намагаєшся проаналізувати логіку рішень тих чи інших депутатів — і в голову лізуть лише два запитання. Запитання перше: «Вони самі вірять у те, що говорять?». Запитання друге: «Чи ці люди сповна розуму?»

От давайте спокійно, без емоцій. Днями на сесії Кобеляцької районної ради була озвучена сумна статистика — у районному бюджеті виникла «дірка» в 12 мільйонів гривень. Невдовзі грошей не вистачатиме на ліки для хворих, оплату енергоносіїв для дитсадків і так далі, і тому подібне. І ситуація буде лише погіршуватися. Адже люди із району масово виїжджають, а ті, хто залишається, перестають платити податки, які держава постійно підвищує.

І в цей же час... Районні депутати щедро, мільйонами, фінансують невідомо кому потрібну дорогоцінну забавку під назвою «РЛП «Нижньоворсклянський»», виділяють сотні тисяч гривень для розвитку якогось міфічного туризму, міська рада купляє клітки для тваринок, а сільські — мангали для любителів шашликів. Сільські голови ніби змагаються між собою, хто витратить більше грошей на ремонт того чи іншого клубу.

І в той же час... Дороги між селами вщент розбиті. Люди їдуть на роботу у великі міста чи за кордон.
Агов, народ, хто у ваші клуби ходити буде, хто на бюджетних мангалах м’ясо смажитиме? Через п’ять-шість років у селах людей не залишиться. Ви б краще прозвітували, скільки нових робочих місць у вас створено — як в районі, так і в кожному селі. Тільки справжніх робочих місць, а не бюджетних.

Якщо з емоціями, то при товаришеві Сталіну за таке бюджетне марнотратство були б миттєво розстріляні всі учасники ремонтів комендантівського та інших клубів. Як і депутати райради.

Вибачте мене, будь-ласка, за цю сентенцію. Звичайно ж, я нікому нічого подібного не бажаю.
Ніколи не був прихильником Сталіна. Сподіваюся, і не буду. Але дивлячись на те, що відбувається навколо…

На фото: відремонтований актовий зал Бібліотечно-музейного комплексу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2018, 09:01 | Кобеляки | Редакційна


1. Maksym / 27 жовтня 2018, 18:46
Впевнений, що ці люди насправді не вірять у те, що говорять. Їм цього хочеться . Вони палко переконують один одного, шо так воно і є, але навряд чи виходить.
Доречі, наївно вважати, що Сталін відрізняв людей від гуано, та вболівав за ефективність використання коштів. Стріляв, шоб боялись ото і все.
2. orakul / 27 жовтня 2018, 21:36
1.Maksym
«Впевнений, що ці люди насправді не вірять у те, що говорять.»

Таки так, бо вони живуть у матриці, яку для них створили
1.Maksym
«наївно вважати, що Сталін відрізняв людей від гуано, та вболівав за ефективність використання коштів»

Таке написати може лише людина, яка в житті не читала нічого, крім жовтої преси і Муму. "СТАЛИН КАК ЗЕРКАЛО, ПЛОХИЕ - ВИДЯТ В НЕМ, ТОЛЬКО ПЛОХОЕ, ХОРОШИЕ – ХОРОШЕЕ." « Но современем потомки поймут и справедливо оценят нашу борьбу, нашу правоту. Вероятно, меня будут упрекать в твердости и бессердечии. Но ни один честный человек не сможет обвинить меня в личной заинтересованности, в классовой несправедливости». (И.Сталин). «Чтобы строить, надо знать, надо овладеть наукой. А чтобы знать, надо учиться. Учиться упорно, терпеливо. Учиться у всех - и у врагов, и у друзей, особенно у врагов. Учиться, стиснув зубы, не боясь, что враги будут смеяться над нами, над нашим невежеством, над нашей отсталостью» ( И. Сталин. Речь на VIII съезде ВЛКСМ, 16 мая 1928 г.)
«Победа Сталина была предопределена. Тот результат который зеваки и глупцы приписывают личной победе Сталина был заложен глубоко в динамику исторических сил. Сталин явился лишь полубезсознательным выражением второй главы революции, ее похмелья». (Л. Троцкий) Цікаво, коли вже ви від своєї революції прочадієте і чи прочадієте взагалі.
3. orakul / 27 жовтня 2018, 21:48
"Сталин имел колоссальный авторитет, и не только в России. Он умел «приручать» своих врагов, не паниковать при проигрыше и не наслаждаться победами. А побед у него больше, чем поражений.
Сталинская Россия — это не прежняя Россия, погибшая вместе с монархией. Но сталинское государство без достойных Сталину преемников обречено..." (Шарль де Голль. Военные мемуары. Кн. II. М., 1960, с. 235) « Если бы мы смогли, если бы мы сумели наши партийные кадры снизу доверху подготовить идеологически и закалить их таким образом чтобы они могли свободно ориентироваться во внутренней и международной обстановке, то мы бы разрешили этим 9/10 всех наших задач». ( Т.5 с.49 ) НЕ СУМЕЛИ, тому що, на відміну від Сталіна, пришелепуваті. «…Мировой сионизм всеми силами будет стремиться уничтожить наш Союз, чтобы Россия больше никогда не могла подняться. Сила СССР - в дружбе народов» (И.Сталин) "«Ведь расстрелянные враги народа основной своей задачей ставили свержение советского строя, восстановление капитализма и власти буржуазии в СССР, который бы в этом случае превратился в сырьевой придаток Запада, а советский народ – в жалких рабов мирового империализма." (И.Сталин) Хай живуть і процвітають вороги народу! Ми цю задачу успішно вирішили і сталінізм таки перемогли.
4. Гнатович / 27 жовтня 2018, 22:20
2.orakul
«Таке написати може лише людина, яка в житті не читала нічого, крім жовтої преси і Муму.»

Муму - вряд ли. Тут Вы явно переоцениваете индивидуума сорта Maksym
5. Гнатович / 27 жовтня 2018, 22:26
==Днями на сесії Кобеляцької районної ради була озвучена сумна статистика — у районному бюджеті виникла «дірка» в 12 мільйонів гривень. Невдовзі грошей не вистачатиме на ліки для хворих, оплату енергоносіїв для дитсадків і так далі" (с)==

==Дороги між селами вщент розбиті. Люди їдуть на роботу у великі міста чи за кордон Агов, народ, хто у ваші клуби ходити буде, хто на бюджетних мангалах м’ясо смажитиме? Через п’ять-шість років у селах людей не залишиться ==

Просто а)на клубах удобнее пилить бюджет
б) в очередной раз поржать над тупым стадом, безропотно отсасывающем и молча глотающим
6. orakul / 27 жовтня 2018, 22:26
Довженко пишет: «Привыкшие к типичной безответственности, не ведающие торжественности запрета и призыва, вялые натуры их не поднялись к высотам понимания хода истории, призывающей их к гигантскому бою, к необычайному. И никто не стал им в пример – ни славные прадеды истории их, великие воины, ибо не знали они истории, - ни близкие, родные герои революции, ибо не умели чтить их память в селе. Среди первых ударов судьбы потеряли они присягу свою, так как слово «священная» не говорило им почти ничего. Они были духовно безоружными, наивными и близорукими».
Словами врага немецкого офицера Довженко так описывает советский народ: « У этого народа есть ничем и никогда не прикрытая ахиллесова пята. Эти люди абсолютно лишены умения прощать друг другу разногласия даже во имя интересов общих, высоких. У них нет государственного инстинкта. Ты знаешь они не изучают историю. Удивительно. Они уже 25 лет живут негативными лозунгами отрицания бога, собственности, семьи, дружбы! У них от слова нация осталось только прилагательное. У них нет вечных истин, поэтому среди них так много изменников. Вот ключ к ларцу, где спрятана их гибель. Нам незачем уничтожать их всех. Ты знаешь, если мы с тобой будем умны, они сами уничтожат друг друга».
Как мог Довженко докатиться до такой чудовищной клеветы на советский народ?» (И. Сталин, (Речь на заседании Политбюро ЦК ВКП(б) 31 января 1944 года) І тут таки ніде правди діти - Сталін абсолютно не розумівся на українському менталітеті. Таки Довженко виявився правий.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації