Вхід | Реєстрація

У Шишацькому районі стелять нову дорогу

У Шишацькому районі стелять нову дорогу

Полтавська ОДА проводить поточний середній ремонт автошляхів у Шишацькому районі. Так, у межах фінансування ремонтують дорогу у селі Воскобійники. Це частина дороги загального користування Великі Сорочинці — Ковалівка — Воскобійники — Михайлики.

Асфальтного покриття на цій дорозі у межах Воскобійників не було. Тому ремонт дороги проводиться за сучасними методами, використовуючи георешітку. Вона зменшує вірогідність утворення тріщин уздовж та поперек дороги, а також уповільнює появу колійності. Георешітка захищає дорожнє покриття від негативного впливу води та вітру. Основу дороги також підсилюють щебнем.

Георешітка виготовляється з екологічних матеріалів. Вона довговічна у експлуатації. Проте, такі дороги не витримують частого проїзду великовагового транспорту.

— При будівництві доріг ми використовуємо сучасні методи будівництва та ремонту. Проблеми накопичувалися десятиріччями, але поступово ми зможемо зробити автошляхи у нашій області якісними та комфортними. На наступний рік уже формуємо новий список доріг, які почнемо ремонтувати після зими, — говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

На шляху у межах села Воскобійники працює підрядна компанія ТОВ «ДРСУ Полтава». На ремонт ділянок дороги Полтавська ОДА виділила 13 524 400 грн. На цьому об’єкті робітники працюють уже майже 10 днів. Сюди постійно виїжджає технічний нагляд для перевірки робіт. Поки була несприятлива погода роботи не велися.

Також у Шишацькому районі у межах відведеного фінансування ремонтують дорогу Шишаки — Сагайдак — Поділ. Там проводять поточний середній ремонт. Це автомобільна дорога загального користування місцевого значення. Її ремонтують окремими ділянками, де найбільша ямковість та пошкодженість автошляху.

На цьому об’єкті працює підрядна компанія ТОВ «ДОРІНВЕСТКАПІТАЛ». З обласного бюджету на ремонт ділянок цієї дороги виділили 7 618 293 грн.

Нагадаємо, місцеві автошляхи перебували на балансі Служби автомобільних доріг. З початку 2018-го ними опікується Полтавська ОДА. Більшість з них перейшли на баланс адміністрації у аварійному стані. Спершу ПОДА провела ремонт аварійних доріг, визначених на цей рік, ямковим способом. З середини літа проводять поточні середні ремонти доріг. До кінця року роботи закінчать.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 жовтня 2018, 13:07 | Шишаки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації