Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі кухарі презентували страви української та східної кухні

Кобеляцькі кухарі презентували страви української та східної кухні

Тематичні заходи проходили в рамках предметного тижня.

Запорукою успішного вивчення предмета є зацікавленість учнів. Особливо, якщо це стосується освоєння майбутньої професії. Тому педагогічний колектив Кобеляцького аграрного ліцею у своїй роботі постійно поєднує теоретичне і практичне вивчення різних предметів та впроваджує новації.

Оскільки в навчальному закладі учні здобувають різні професії, гарною традицією стало проведення тематичних тижнів, під час яких учні певної спеціальності готують різні заходи. Обов’язково вони проводять своєрідні церемонії відкриття і закриття професійних тижнів.

З 29 жовтня по 2 листопада свої кулінарні здібності демонструють викладачі й учні, які здобувають професію кухаря. Цьогорічний кухарський тиждень проходить під девізом «Смакуємо українську та європейську кухню».

Методист ліцею Наталія Чиркова розповіла, що на відкриття зібралося близько 200 учнів і працівників навчального закладу. Майстер виробничого навчання Геннадій Кривоніс і викладач спецпредметів Олена Шпирка познайомили присутніх із заходами, які проводитимуть кухарі протягом тижня. Педагоги запросили присутніх на ярмарок «Хеловін». Організацію та проведення цього заходу на себе взяли учні групи КС-31. Усі страви, приготовані ліцеїстами, відповідали тематиці ярмарку. Особливим попитом користувались страви «Мозок Франкенштейна», «Око студента», мітла «Бурсіо—2018», «Кров Дракули».

30 жовтня відбувся черговий смачний захід, на якому були представлені страви української національної кухні. Організатори перетворили фойє ліцею у справжній селянський двір, де була і піч, у якій випікали здобу, і навіть хлів, з якого за відвідувачами спостерігали порося і кріль. Кожен бажаючий міг за символічну плату придбати різні страви і смаколики.

На захід до ліцеїстів завітали вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, які відвідують театральний гурток «Котигорошко». Вони показали глядачам виставу «Язиката Феська». До речі, з цією виставою «котигорошки» здобули перемогу на всеукраїнському конкурсі «Зірковий хіт».

На завершення тематичного дня кухарі пригостили всіх варениками, галушками, борщем та випічкою.

Також у рамках тижня кухарів педагог Геннадій Кривоніс провів майстер-клас із приготування східної страви «шурпа». Майбутні кухарі взяли участь у конкурсі з професійної майстерності «Пекельна кухня». Крім того, педагоги підготували для ліцеїстів чимало вікторин і конкурсів, які проходитимуть щоденно до кінця тижня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2018, 10:05 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації