Вхід | Реєстрація

Обікрали будинок, гараж і залізничну станцію

Обікрали будинок, гараж і залізничну станцію

З 22 по 29 жовтня до Новосанжарського відділення поліції надійшло 109 заяв та повідомлень, із них 10 — про вчинені кримінальні правопорушення.

Минулий понеділок до поліцейських звернулась мешканка села Пристанційне, яка повідомила, що протягом трьох останніх днів у її двір проник зловмисник. Непроханий гість викрав із домогосподарства жінки 6 чавунних батарей опалення. Вирішується питання про внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», — карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

24 жовтня про крадіжку заявила жителька Нових Санжар. Як розповіла жінка, вночі в її дворі «хазяйнувала» невстановлена особа. Зловмисник зламав дверний замок на воротах гаража і проник усередину приміщення. Звідти він викрав велосипед «Україна». Інших цінних речей крадій із собою не прихопив. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 185 ККУ «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому», — карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

У минулу п’ятницю до чергової частини відділення поліції надійшли матеріали з товариства «Українська залізниця». Виявилось, що за шість днів на залізничній зупинці Собківка (дільниця Полтава — Кременчук) зникли бетонні бордюри. Тобто, зловмисники розібрали пасажирську платформу і викрали 36 поребриків більш ніж на 9000 гривень. Вирішується питання про внесення до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 ККУ.

28 жовтня з письмовою заявою до поліцейських звернувся житель Нових Санжар. Він повідомив, що близько 15:00 невідома особа розбила в його будинку вікно і проникла всередину будівлі. Злочинець викрав саббуфер марки «Genlus», 5 колонок до нього та одяг повсякденного вжитку.

У ході проведеної перевірки правоохоронці встановили, що крадіжку вчинив раніше судимий 26‑річний мешканець селища. Викрадені речі повернуто власнику. Вирішується питання про внесення до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 185 ККУ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2018, 11:58 | Нові Cанжари | Кримінал
1. микола козак / 3 листопада 2018, 08:00
Ніяк неможу зрозуміти фразу про те , що вирішується питання про внесення до ЄРДР.Ну якщо є злочин , то він повинен бути відразу внесений до того ЄРДР , а що вирішується і ким вирішується, і для чого вирішується?
2. orakul / 3 листопада 2018, 08:22
1.микола козак
«ЄРДР»

1. Облік кримінальних правопорушень за заявами, повідомленнями, які надійшли прокурору або органу досудового розслідування, або виявленими з інших джерел обставинами, що свідчать про вчинення кримінального правопорушення, здійснюється Реєстратором за дорученням керівника прокуратури або органу досудового розслідування шляхом внесення до Реєстру відомостей, визначених частиною п’ятою статті 214 КПК України.

2. Керівник прокуратури, органу досудового розслідування після перевірки внесених до Реєстру відомостей реєструє кримінальне провадження. У Реєстрі автоматично фіксується дата обліку інформації та присвоюється номер кримінального провадження. Факт реєстрації кримінального правопорушення (провадження) настає з моменту підтвердження керівником прокуратури або органу досудового розслідування таких відомостей. Посилання на zakon3.rada.gov.ua
3. Slavko / 4 листопада 2018, 16:29
1.микола козак
«якщо є злочин , то він повинен бути відразу внесений до того ЄРДР , а що вирішується і ким вирішується, і для чого вирішується?»

Що не чув?! Це ж реформа авакова! Живем по-новому, вже пора звикати
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації