Вхід | Реєстрація

Дорожники порушують будівельні норми? Викликай перевірку

Дорожники порушують будівельні норми? Викликай перевірку

Зі слів представника Агентства місцевих доріг Полтавської області, якість виконаних дорожниками робіт перевірять інженери з технагляду.

У статті «Мости невдовзі відремонтують, за одну ділянку дороги ще змагаються», надрукованої в № 40 (785) від 4 жовтня, голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Бульбаха розповів, що днями має розпочатися ремонт мостів через річку Ворскла в Нових Санжарах та через Оріль у Нехворощі. Вартість ремонту першої споруди становить 1 475 500 гривень, другої — 2 005 500. Обидва тендери виграло товариство «ДРСУ ПОЛТАВА».

12 жовтня на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук Сергій Бульбаха зробив такий запис:

«Розпочинається ремонт славнозвісного мосту через Ворсклу в Нових Санжарах! Писати, говорити, критикувати і, навіть, погрожувати — не важко! Зробити усе, усім і одразу — неможливо! Тим більше, якщо це стосується убитих десятиріччями доріг. Але динаміка і масштаби ремонтів за останні два-три роки говорять самі за себе! «Влада нічого не робить…». Працюємо далі…».

Поряд із дописом він розмістив фото, на якому двоє чоловіків, «озброєні» ломами, чистять на мосту бордюри.

Дійсно, кілька днів на мосту через Ворсклу працювали робітники підрядної організації. За допомогою спецтехніки вони зрізали зруйноване асфальтне покриття і… зникли.

Протягом наступного тижня в селищі панувала справжня літня погода, але організація «ДРСУ ПОЛТАВА» не ремонтувала міст. І лише 25 жовтня, коли погодні умови погіршились і пішов невеликий дощ, дорожники знову приступили до роботи.

Про те, що на мосту через Ворсклу вкладають асфальт, цього ж дня кореспондентам тижневика повідомив житель Нових Санжар. Чоловіка хвилювало, хто дозволив працівникам будівельної організації ремонтувати дорожнє покриття за несприятливих погодних умов.

Спершу відповідь на це питання спробували дізнатись у голови РДА Сергія Бульбахи. Він підтвердив, що зараз дорожники стелять 3‑сантиметровий вирівнюючий шар.

— Асфальт уже замовлений. Удень справді був короткочасний дощ. Дорожники запевняють, що погода не заважає працювати. Тим більше, що підрядник протягом кількох років несе відповідальність за виконані роботи. Так, мені теж не подобається, за яких умов вкладають асфальт, адже перед цим було сонячно і гарно. Виявилось, що на той момент у дорожників не було вільного асфальтоукладчика. На понеділок-вівторок заплановано вкладати підсилюючий шар.

Далі зв’язуємося з Анатолієм Петлюхом, заступником керівника Агентства місцевих доріг Полтавської області. Згідно з системою Прозорро, саме ця організація замовила роботи у «ДРСУ ПОЛТАВА». Посадовець пояснює, що за нормами асфальтобетон укладається восени при температурі +5. Під час дощової погоди не бажано цього робити. Якщо дощ пішов після того, як дорожники положили асфальт, це допускається, якщо ж навпаки — то ні. Щодо випадків, коли підрядник порушує будівельні норми, виконані ним роботи замовник не прийме. І підрядник за власний рахунок перестелятиме асфальт. Зважаючи на те, що асфальт укладався спецтехнікою, він «не вилетить». Гарантія на поточний середній ремонт становить 2 роки.

Також Анатолій Петлюх додав: у випадку, коли ви побачили, що дорожники порушуються будівельні норми, телефонуйте в Агентство місцевих доріг за номером (050)015-02-33. Інженери з технагляду виїдуть на вказане місце і перевірять, як виконуються роботи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2018, 13:37 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації