Вхід | Реєстрація

Меморіальна дошка герою АТО

Меморіальна дошка герою АТО

Минула п’ятниця була не по-осінньому гарним днем: теплим, сонячним. Та зовсім не такий настрій був у тих, хто зібрався на території опорного закладу «Білицька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1»: учнів, педагогів, учасників АТО, гостей, серед яких — Білицький селищний голова Юрій Латиш, Жуківський сільський голова Олег Охріменко, спеціаліст відділу освіти Наталія Масич, заступник районного військового комісара Петро Андрушко, рідні Сергія Месечі. Цього разу зібрала всіх разом сумна подія: відкриття меморіальної дошки випускнику школи, який загинув у зоні АТО, Сергію Месечі. До речі, ініціативу щодо встановлення меморіальної дошки проявили школярі й під час проведення Тижня добрих справ зібрали необхідну суму коштів.

Ведучі нагадали, що Сергій Месеча закінчив Білицьку ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 у 2000 році й запросили поділитися спогадами класного керівника Аллу Гординську:

— Сергій був спокійним, відповідальним, врівноваженим учнем. Один з тих, які не суперечать учителям, вміють достойно вийти з конфліктної ситуації.

Серед хлопців Сергій мав авторитет. Його поважали за стриманість, веселий, хоча й дещо замкнутий, характер. Любив майструвати, щось лагодити чи виготовляти своїми руками.

 

Біографічна довідка

Сергій Месеча народився 12 червня 1983 року в Кобеляках. Проживав у Жуках, мама виховувала його одна. Після закінчення школи здобув професійну освіту в Кобеляцькому училищі (зараз — аграрний ліцей). Працював на цукровому заводі, слюсарем на СТО в Полтаві, Києві. Працьовитий, роботи не боявся. Коли померла мама, став за сина для своєї тьоті Олександри Миколаївни, яка й до цього допомагала його виховувати.

Строкової служби Сергій Месеча не проходив. 15 червня 2015 року, в п’яту хвилю мобілізації, пішов до армії добровольцем, адже відчував у цьому душевну потребу і не міг просто знаходитися вдома та споглядати за подіями, що відбуваються на Сході країни.

 

Солдат Сергій Месеча — механік-водій 3 механізованого відділення 1 механізованого взводу 3 механізованої роти 1 механізованого батальйону служив під Авдіївкою, у Зайцевому.

12 липня 2016 року, в результаті обстрілів під Зайцевим, при подвійному прямому попаданні снарядів у бліндаж, наш земляк із Жуків Сергій Месеча загинув.

Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі та українському народу, солдат Сергій Олександрович Месеча нагороджений орденом ≪За мужність≫ І ступеня та нагрудним знаком ≪За вірність народу України≫ І ступеня (посмертно).

Право відкрити меморіальну дошку надали директору школи Олені Іванченко, учаснику АТО Михайлу Лівіцькому й учню Дмитру Журавському. Відтепер Сергій Месеча з меморіальної дошки щодня зустрічатиме й проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному, що віддав життя, аби земляки жили в мирній квітучій Україні.

За традицією запалили свічку пам’яті про тих, кого забрала війна, хвилиною мовчання вшанували всіх, хто віддали життя за незалежність України.


Автор: Наталя ПУЗИН, прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2018, 10:27 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації