Вхід | Реєстрація

Спеціалісти рахують у громадському транспорті Полтави пільговиків

Спеціалісти рахують у громадському транспорті Полтави пільговиків

З 10 до 16 листопада у Полтаві проводиться дослідження щодо співвідношення кількості пасажирів-пільговиків до пасажирів, що сплачують за проїзд. Обстеження усіх міських автобусних та тролейбусних маршрутів проводять фахівці Харківського національного автомобільно-дорожного університету.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олексій Чепурко зауважив, що необхідність проведення такого дослідження зумовлене тим, що по відношенню до діючого коефіцієнту виникають певні сумніви:

“Улітку депутати міської ради ухвалили рішення щодо компенсації перевізникам коштів за безкоштовне перевзення пасажирів-пільговиків. Коли ми проаналізували коефіцієнти, відповідно до яких здійснювалася компенсація, у нас виникли сумніви щодо правильності визначення цих коефіцієнтів. Тож, ми підписали угоду з Харківським національним автомобільно-дорожним університетом, аби провести дослідження стосовно цього питання”.

Фахівці інституту працюватимуть на Полтавських маршрутах протягом тижня. Щодня з 6:30 до 19:00 три групи обліковців, по два чоловіки в кожній, будуть рахувати загальну кількість пасажирів, кількість пільговиків та тих, хто оплачує проїзд.

Про алгоритм роботи фахівців розповів науковий співробітник Харківського національного автомобільно-дорожного університету Віталій Чижик:

“Обліковці розміщуються на зупинках громадського транспорту, чекають під’їзду транспортного засобу та заходять до салону. Зайшовши, обліковець робить оголошення щоби усі пасажири пред’явили проїзні документи: або квиток, або пільгові посвідчення. Далі вони проходять по салону і роблять підрахунок кількості платних та безоплтаних пасажирів. Після виходу з транспортного засобу – заповнюють картку обстеження”.

Як працюють, обліковці продемонстрували наочно полтавським ЗМІ:

“Ми зробили обстеження тролейбусного маршруту номер п’ятнадцять, – оголосив Віталій Чижик під час заповнення облікової картки. – Проїхалися від Корпусного парку до площі Незалежності. В загальному, в салоні транспортного засобу було 64 пасажири: 33 пільговика, 31 з білетами”.

З міського бюджету на проведення зазначених досліджень було спрямовано 126 тисяч гривень. Заступник міського голови Олексій Чепурко розповів, що перші їх результати будуть готові приблизно за два тижні.

Фахівці Харківського університету вже мають досвід в проведенні таких обліків. Такі ж дослідження вони проводили у таких містах як Суми, Сєверодонецьк та Краматорськ.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2018, 10:36 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації