Вхід | Реєстрація

Засіяв самовільно землю — отримав штраф

Засіяв самовільно землю — отримав штраф

Прокурор Кобеляцької місцевої прокуратури направив до Новосанжарського районного суду угоду про визнання винуватості, укладену між ним та жителем району, який самовільно використовував земельну ділянку прибережної захисної смуги.

Як з’ясувалось у ході розслідування, чоловік, не маючи законних підстав та в порушення вимог Водного та Земельного кодексів України, восени минулого року засіяв пшеницею земельну ділянку площею 906 квадратів. Земля знаходилась на території Нехворощанської сільської ради, у межах прибережної захисної смуги водойми.

Чоловіка притягли до відповідальності за частиною 2 статті 197–1 Кримінального кодексу України «Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, — карається обмеженням волі на строк від 2 до 4 років або позбавленням волі на строк до 2 років.

Прокурор встановив, що особа заподіяла шкоду державі у розмірі 943 гривні.

Між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості за частиною 2 статті 197–1 ККУ із застосуванням статті 69 ККУ.

У подальшому Новосанжарський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив штраф 3400 гривень.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2018, 14:27 | Нові Cанжари | Кримінал


1. Slavko / 15 листопада 2018, 18:06
На привеликий жаль, у Кобеляцькому районі за подібне ніхто не платить ні агрофірма "Добробут", ні так звані фермери, бо їх кришує адміністрація та поліція . І доки так буде ?? Два роки назад звертався зі скарами - без толку. Поліція відписує : земельні спори вирішуются виключно судом... Який суд? Це ж вам потрібно йти в суд, а не мені !! Адміністація : земельні ділянки обробляються єдиним орним масивом... Який же він єдиний ? Якщо я не в «Добробуті» - це вже не єдиний ! Кобеляки - дно !
2. микола козак / 16 листопада 2018, 08:21
Славко , ти оглянись навкруги і побачиш скільки земель позаростало бурянами та ще і карантинними і якщо людина , яку постійно грабує влада , посадила десь клаптик грядок , то нехай тебе не давить жаба.Посади і ти собі і буде в тебе хоч картопля.
3. Slavko / 17 листопада 2018, 14:21
2.микола козак
«якщо людина , яку постійно грабує влада , посадила десь клаптик грядок , то нехай тебе не давить жаба.Посади і ти собі»

Миколо, не пали контору. Я покищо не бачу проблеми в твоїх грядках, проблема в десятках і сотнях гектарів, які обробляє Добробут і фермери, які в більшості не зареєстровані як підприємці і всі вони нічого не платять та ще й три шкури деруть за обробіток грядок ! Хоча і землі для ОСГ також сіють гектарами, які прямо і в рівній кількості належать громаді. І бур"яни потім ростуть саме після таких "фермерів", які швидко виснажують самозахват соняшником, потім кидають його разом із паліччам ! І покровителів своїх підгодовують. А ти хоч сади свою картоплю, хоч не сади, мені усе одно, нічого крім геморою тим ти не заробиш, так само як і я.
4. микола козак / 17 листопада 2018, 17:19
Ти бачиш , що итут нам удвох даремно сперечатись .Тут коментаторів хвилюють події міжнародного масштабу , місцеві проблеми , такі , як земля , ліси , лісополоси ну і інші проблеми нікому не цікаві.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації