Вхід | Реєстрація

Ігор Федь: «Деякі керівники плутають власні інтереси із громадськими»

Ігор Федь: «Деякі керівники плутають власні інтереси із громадськими»

Як відомо, на території Кобеляцького району до цього часу існує лише одна об’єднана громада. Її в 2017 році створили на базі колишніх Бутенківської та Дрижиногреблянської сільських рад. На цей час сесією Бутенківської сільської ради прийнято рішення про звернення до сусідніх сільрад із пропозицією про об’єднання, у тому числі — до Марківської сільської ради.

Наша перша в районі громада успішно розвивається. Ми маємо найбільший бюджет, ми будуємо водогони, освітлюємо вулиці, розвиваємо комунальне господарство, купуємо нову техніку. І поряд із цим, у більшості сусідніх сільрад коштів вистачає хіба що на зарплату чиновникам, фарбування пам’ятників та встановлення парканів.

Ми не робимо секрету із того, що для формування повністю самодостатньої громади нам не вистачає приєднання до існуючої хоча б однієї сільради. Тому й відправляємо відповідні пропозиції своїм сусідам.
Днями бутенківські депутати зробили спробу розширити межі своєї громади, направивши пропозиції про об’єднання до кількох сільських рад, у тому числі і в Марківську. І в Марківці, і у Свічкаревому неодноразово проводились зібрання місцевих мешканців. На них представники Бутенок роз’яснювали місцевим про позитивні аспекти, які матимуть місце після об’єднання, такі як інфраструктурні субвенції з державного бюджету та податок з доходів фізичних осіб, 60 відсотків якого буде акумулюватися в місцевому бюджеті. Навіть створена спеціальна ініціативна група із числа громадськості, яка підтримує цей процес і збирає підписи на підтримку приєднання до спроможної Бутенківської громади. Але на заваді стоїть керівництво сільради, зокрема, голова Людмила Васильченко.

Наведу один вельми красномовний приклад. У свій час ми направляли в Марківську сільраду пропозицію щодо міжмуніципального співробітництва. Ми плануємо організувати цивілізований збір відходів, простіше — сміття. На цей час проводимо тендери на закупівлю сміттєвоза та контейнерів. Для того, щоб виграти конкурс і отримати фінансову підтримку від держави, бажано, щоб до бутенківського проекту приєдналася хоча б одна сільрада. Найкраще — Марківська. Це — найбільш оптимальний варіант з точки зору логістики. Це — додаткові зручності для жителів передусім самої Марківської сільської ради. Ми направили листа із пропозицією в Марківку. Від сільради не потрібно ні значних коштів, ні проведення організаційної роботи. Усе ми беремо на себе. Їх згода — і процес пішов. Результатом його будуть нові послуги для людей. І що ви думаєте? Будь-якої відповіді з Марківської сільської ради не надійшло, імовірно, вказане питання взагалі не виносилося на сесію сільської ради.

Така позиція керівництва сільради дуже шкодить розвитку території і неминуче призведе до погіршення життя звичайних людей.

Марківська сільська рада, у особі керівництва, позиціонує себе як самодостатня сільрада, у якої немає потреби приєднуватись до «розпіарених» Бутенок, але свідомо чи несвідомо замовчується вся правда, що полягає в тому, що за кошти Бутенківської сільської ради регулярно возять марківських і свічкаревських діток у школу, купуються шкільні автобуси, Бутенки фінансують «швидку медичну допомогу», яка їздить до хворих із сіл Марківської сільської ради, дофінансовує потреби Бутенківської амбулаторії в ремонтах та придбанні необхідного обладнання. До речі, саме лікарі вказаної амбулаторії, крім бутенківців, обслуговують хворих Марківської сільської ради згідно адміністративного поділу.

Враховуючи вищевикладене, можна запитати Людмилу Олександрівну, скільки коштів виділила її сільрада на своїх дітей і хворих. А попереду 2019‑й рік із серйозною загрозою. Так, ми, як хороші і заможні сусіди, готові і надалі возити дітей і допомагати рятувати хворих. Але в цьому році ми створимо власний відділ освіти, можливо, і медицина перейде у наше віддання. І тоді вже Бутенківська громада не матиме юридичного права фінансувати підвезення марківських і свічкаревських дітей до школи. Це буде нецільовим використанням коштів. І що тоді? Хтось шукатиме винних у Бутенках?

Крім цього, існує й опір з боку сільгоспвиробників, котрі мають електорат у вигляді своїх працівників, на яких вони безпосередньо впливають. З чим пов’язаний їх супротив, сказати важко: чи то страх конкуренції з боку сільгоспвиробників з Бутенок, чи низькі ставки орендної плати, які встановлює Марківська сільрада на землі запасу, або ж можливість користуватися необлікованими земельними ділянками. Але те, що супротив існує — це факт.

Так от, я хочу, аби жителі Марківської сільради знали, що в результаті об’єднання із нами вони лише виграють. Виграють у тому, що їх діток возитимуть до школи, що вони отримають додаткові послуги і гроші на розвиток. Ніхто не втратить роботу. Втратить лише нинішній сільський голова  як майбутній староста (у широті своїх повноважень). У іншому випадку, через чиїсь амбіції виникнуть проблеми в сотень людей. От і думайте, що важливіше: зарплата одного чиновника чи комфортне і безпечне перевезення діток до школи, вчасний приїзд «швидкої допомоги» та інші якісні послуги для сотень людей? Дякую за можливість донести до людей правду.


Автор: Ігор Федь, заступник голови Бутенківської ОТГ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2018, 09:26 | Кобеляки | Суспільство


1. 1juriy / 19 листопада 2018, 10:50
Ігор Федь -піарник,що хитрить.Із статті зрозуміло, що власного відділу освіти в Бутенках до цих пір немає.А раз так, то все комунальне майно освіти знаходиться на утриманні райради як засновника.Транспорт по під возу дітей теж там, як і 60% пдф Марківської сільради.Тобто і майно і гроші для під возу дітей Марківських є.Яким боком тут Бутенки незрозуміло.Однозначно не допрацьовує депутат райради від Марківки.Про медицину- ще простіше,після реформи кожен мешканець Марківки заключив договір із своїм лікарем.По кожному договору держава платить лікарю страхову суму для надання відповідних послуг.Яким боком Бутенки тут теж незрозуміло.Швидка допомога взагалі непідпорядкована Кобелякам не говорячи вже про Бутенки.
2. 1juriy / 19 листопада 2018, 10:57
Перед тим як писати такі примітивні статті,Ігор Федь, зустрінься з експертом по реформам Олександром Ісипом, нехай він на пальцях пояснить тобі,суть об’єднання,та реформ що проходять в державі.
3. Freeman / 19 листопада 2018, 18:49
Дописувач 1yuriy з приводу привітимізму падає в своїми руками викопану яму.
Людині, яка хоч трохи пов’язана з бюджетом на території району зрозуміло, що районний бюджет виконано на 85%, тобто є відповідна "дірка". А ще в бюджетному кодексі є таке поняття як міжбюджетні трансферти, і ось за допомогою вказаних субвенцій в районний бюджет і фінансується з бюджету Бутенок підвіз дітей до школи і хворих швидкою. І це публічна інформація, яку можна отримати в медицині і освіті.
Так що білет до Ісипа можна виписати якомусь іншому без сумніву "мегаексперту"
4. gering / 19 листопада 2018, 19:44
3.Freeman
« Freeman »

Для "трансферних розумак" Бутенківська сільська рада з початку навчального року не перерахувала жодної копійки за підвезення дітей до школи і винна районному відділу освіти 56 тис. за вересень ,жовтень та за 2550 тонни на листопад,грудень
5. 1juriy / 19 листопада 2018, 19:50
Питання не в тому як кошти Бутенок потрапляють до районного бюджету.Якщо, бюджет району виконано на 85%,це означає що ПДФ (оті 60% що залишаються в районі)з Марківської сільської ради теж там є (можливо всі 110%). Крім цього, в Марківській сільській раді є власний бюджет.При потребі з якого так само надається трансфер до району на підвіз дітей.Роль депутата райради узгодити потребу в коштах на підвіз.Проаналізувати скільки податків з Марківської сільради надійшло до району і як було використано на користь його виборців ,за потреби ставити питання перед сільською радою про трансфер.Процес дійсно має бути прозорим і вся інформація знаходитись на сайтах сільських рад.А так як сайт Бутенок не працює інформації цього плану там не знайдеш -все це піар.Швидка допомога фінансується з державного бюджету і до Бутенок відношення немає.Якщо комусь із марківських стане зле в Кременчуці чи Полтаві швидка на виклик приїде і не потрібно буде надавати Бутенкам трансфер за цю послугу відповідно Кременчуку чи Полтаві.
6. Fuks / 20 листопада 2018, 02:40
А що Бутенківська ОТГ має.Та нічого.Проїдьтесь селами і все побачите.А 30 млн бюджету на штат витратили,,Був хлч один теплий клуб і той за відкат влада віддала,дороги вбитіхоч чотири асвальтні завди в селі.Було багато обіцянок,і мусорні контейнери,і дороги,і лікврню відновити і клуби поремонтувати і т д і т п ..а в результаті нічого..один піар..А ні..Чиновників вже мабуть чоловік 70 що з бюджету кормляться..А Марківка отихеньку живе,,і колгосп є де робота людім є,і клуб робить,до речі теплий,і школа славиться добрими знаннями..А Бутенківська ОТГ буде банкрот скоро,бо там все на піарі і відкатах..
7. микола козак / 20 листопада 2018, 11:54
Все елементарно просто , у Бутенках невистачає бабок , щоб позатикати дирки в бюджеті , от і шукають дурнів , які віддадуть свій бюджет Бутенкам.Там хтось посилається на експерта Ісипа , то Ісипу просто придумали посаду експерта , щоб не байдикував , бо гонор не дозволяє піти працювати по фаху , якже був таким видатним мером , а тут іти в простолюдини... .
8. Beri Mor / 20 листопада 2018, 11:59
7.микола козак
« то Ісипу просто придумали посаду експерта , щоб не байдикував , »

Ага,можна подумати він зараз капець,як "вкалує".Та він за все життя важче х.. не тримав і не триматиме.Трутень ще той.
9. orakul / 20 листопада 2018, 13:13
Ісип - агент Сороса. Жодному його слову вірити не можна. І зовсім не випадково його взяли на цю посаду. Люд повинен врешті решт зрозуміти, що він нікому не потрібен і його будуть нищити і нищити. Ну як пришелепуватим українцям пояснити, що зараз йде зачитска землі від наседення. Вам чого тільки не нарозказують. Але треба памятати, що благими намірами вимощена дорога в Ад. От вам цю догогу і стелять, розписуючи як буде добре після обєднання. Курці теж буває добре після проса, яким її заманили в сарай, щоб потім зарізати. Це класика. Так буле і з українцями. От зараз забашляли Федю, щоб він вам розказав про позитив. А ви попитайте в жителів Бутенок, які в них покращення. Але суть не в покращеннях, які можуть і реально бути. Але все це просо для курки. Такими статтями не потрібно забтваьт свої каструлі або голови. Очевидно ж що від перестановки доданків сума не міняється Так і з бюджетом. Лишні грощі з неба не падають. Владі треба звільнити землю від населення. Для цього і рехформи. По цій рехвормі вони зменшать кількість сільрад, читай - базових сіл. Далі, само собою зменщиться населення не лише в малих селах, а і в тих де були сільради. Для цього вони ладні розкошелетися навіть на фінансову підтримку. Головне для них, щоб йшов процес знищення сіл і людей. Із цієї ж «опери» й медрехформа і заробітки у країнах ЕС. Головне - геть бидло із земель. Ясно, що по цьому плану не потрібні і райони і областя. СУГС.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації