Вхід | Реєстрація

Із 23 по 28 листопада відбудеться перерахунок субсидій на повний опалювальний період

Із 23 по 28 листопада відбудеться перерахунок субсидій на повний опалювальний період

На виплату субсидій в області в поточному році спрямовано близько чотирьох мільярдів гривень. Про це розповіла на апаратній нараді директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко. Вона поінформувала про стан призначення житлових субсидій на опалювальний період 2018/19 року.

– Характерною рисою опалювального періоду поточного року саме для одержувачів субсидій є те, що тільки 17 жовтня були внесені суттєві, кардинальні зміни до порядку надання житлових субсидій, а також із 1 листопада зросли тарифи на газ. У зв’язку з цим фактична робота щодо надання субсидій розпочалася не в жовтні, а 3 листопада. Ці факти значно вплинули на організацію діяльності управлінь соціального захисту населення. Станом на перше жовтня в області субсидію отримували 219 тисяч сімей. Це в неопалювальний період. До 10 листопада усі управління соціального захисту перерахували субсидії за жовтень зазначеним 219 тисячам родин. Вказану роботу ми провели без звернень громадян. Другим важливим завданням після нарахування стало доставити своєчасно повідомлення громадянам про розмір субсидій за жовтень. 95 відсотків повідомлень про розмір субсидії за жовтень сім’ям доставлені. Це дає можливість людям своєчасно сплатити за житлово-комунальні послуги за минулий місяць уже з урахуванням державної підтримки, – розповіла Людмила Корнієнко.

Вона зазначила, що з 23 по 28 листопада буде проведено перерахунок субсидій на повний опалювальний період по всьому масиву одержувачів. До 10-15 грудня кожній родині планують доставити повідомлення про розмір нарахованої державної допомоги. Прогнозують, що 270 тисяч сімей Полтавщини одержать субсидії.

– 54 тисячі родин звернулися вперше за призначенням субсидії. Робота ускладнюється тим, що 50 відсотків їхніх заяв надійшли на індивідуальний, тобто адресний, розгляд через комісії, створені при райдержадміністраціях. Комісії розглядають обставини, коли йдеться про виключення зареєстрованих членів сім’ї, які фактично не проживають, членів сім’ї, в яких відсутні доходи, або дохід менший, ніж мінімальний, або вказані родини чи їх члени не сплачують єдиний соціальний внесок. За вказаними сім’ями нам необхідно не лише розглянути питання через комісії, а й перед розглядом провести обов’язкове матеріальне обстеження за місцем проживання кожної родини. Тому від чіткої роботи комісій залежить оперативність вирішення питання щодо надання субсидій вказаним сім’ям. Тож необхідно реалізувати їх роботу не рідше, ніж два рази на тиждень, сприяти працівникам у проведенні обстежень сімей безпосередньо за місцем проживання й не допустити як безпідставної відмови, так і безпідставного призначення субсидії, – наголосила Людмила Корнієнко.

Вона розповіла, що в Шишацькому, Козельщинському, Лохвицькому, Великобагачанському районах найнижчий відсоток розгляду заяв через комісії. Звернулася до голів Кобеляцької, Котелевської, Лубенської, Оржицької, Решетилівської, Шишацької та Кременчуцької райдержадміністрацій забезпечити вирішення питання щодо матеріально-технічного забезпечення управлінь соціального захисту.

– Станом на перше травня поточного року в області були 30 тисяч родин-боржників, яким ми відмовляли в нарахуванні субсидій. Нині їх кількість зменшилася до 10 тисяч. Зрозуміло, що якщо ми не попрацюємо, і цим сім’ям не будуть нараховані субсидії, то зазначені родини зовсім не сплачуватимуть житлово-комунальні послуги. Тож із поточного тижня ми запроваджуємо супровід вказаних сімей. Розробили відповідний покроковий план. Мова йде про укладення угод про реструктуризацію, – додала Людмила Корнієнко.

Вона наголосила, що відповідно до програми субсидій, підвищення тарифів на комунальні послуги не позначатимуться на одержувачах субсидій. Обов’язкова частка платежу не збільшуватиметься.

– Усі громадяни, які потребують підтримки, мають її отримати. Звертаюся до голів райдержадміністрацій й об’єднаних територіальних громад тримати це питання на контролі, ставитися з розумінням і відповідальністю до цієї роботи, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2018, 15:37 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації