Вхід | Реєстрація

Пільговику відшкодують дальні поїздки

Пільговику відшкодують дальні поїздки

Начальник відділу ведення персоніфікованого обліку одержувачів пільг Ірина Божко розповіла про пільги, які передбачені за проїзд громадським транспортом.

Зі слів представника Управління соціального захисту, депутати Полтавської обласної ради 19 жовтня внесли зміни до Порядку виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 кілометрів).

— Зокрема, внесено зміни до пункту 3 Порядку, згідно із якими виплата вартості квитка проводиться з розрахунку 10 поїздок на місяць (не більше 120 поїздок на рік), — говорить Ірина Божко. — Визначена кількість поїздок використовується в будь-який час впродовж року.

У 2018 році визначено 30 поїздок, розрахованих пропорційно до кількості місяців, з місяця прийняття змін (жовтень–грудень). Для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю передбачено не більше 75 поїздок на рік, у період з 1 жовтня по 15 травня.

Крім того, змінами до пункту 5 передбачено, що для виплати компенсації пільговик звертається не пізніше 6 місяців із дня здійснення поїздки. Відповідно до Порядку, проводиться відшкодування вартості квитків (із зазначенням прізвища, ініціалів пільговика та номера посвідчення):

  1. фіскальних чеків;
  2. проїзних квитків за формою, затвердженою наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 25.05.2006 №503 «Про затвердження Типових форм квитків на проїзд пасажирів і перевезення багажу на маршрутах загального користування». Додатком 1 цього наказу передбачені зразки квитків на міжміських маршрутах у залежності від відстані, які при цьому мають різний колір: тип I — блакитний, тип II — рожевий, тип III — жовтий, тип IV — салатовий.

У разі подання проїзного квитка, додається виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців про включення перевізника до ЄДР.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2018, 09:18 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації