Вхід | Реєстрація

Перше засідання клубу «Свідоме батьківство»

Перше засідання клубу «Свідоме батьківство»

Усвідомлюючи важливу участь батьків у професійному виборі своїх дітей, служба зайнятості ініціювала проведення циклу профорієнтаційних заходів для безробітних з метою допомогти батькам у професійному становленні їхніх дітей. 13 грудня в Кобеляцькій районній філії Полтавського обласного центру зайнятості відбулося перше засідання клубу «Свідоме батьківство»  на тему:  «Роль батьків в процесі професійного самовизначення дітей». До участі запросили заступника директора ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей м. Кобеляки» Монастиренко Я.С. та практичного психолога НВК №1 м. Кобеляки Гладку І.Ю.

На початку засідання директор Кобеляцької районної філії Хейлик Н.М. ознайомила присутніх з метою та завданнями новоствореного клубу. Очевидно, що вибираючи професію, діти передусім звертаються з питаннями до батьків. Більшість з них не підготовлена до такої великої відповідальності. Наталія Миколаївна наголосила на важливості підтримки рішень дітей  їхніми батьками. З цими словами погодилась практичний психолог Ірина Юріївна, яка продовжила спілкування з безробітніми у форматі тренінгу, націленому на визначення сімейних передумов до професійного вибору дітей. В обговоренні результатів всі учасники брали активну участь. Потім перед присутніми виступила  Монастиренко Яніна Сергіївна. Вона наголосила на важливості професійного досвіду батьків, які є авторитетом для дітей, саме тому і виникають “династії” лікарів, педагогів. Одним із прикладів серед учнів  Професійного аграрного ліцею є випадок, де всі діти з однієї сім'ї здобули професію “тракторист-машиніст”, і це в майбутньому стало поштовхом до відкриття сімейного фермерського господарства.

Уявлення та оцінка щодо професії та роботи, які передають батьки своїм дітям, поєднуються з тим, як діти сприймають своїх батьків як працівників за фахом. Позитивний або негативний досвід, можливості батьків діяти та знаходити своє місце в цій сфері життя впливають на думки, ставлення та сподівання дітей щодо вибору професії та світу професій. Актуальних питань до обговорення з батьками щодо професійного вибору їхніх дітей дуже багато. Співпраця тільки розпочалася. Тому Кобеляцька районна філія запрошує всіх бажаючих батьків з їхніми дітьми разом відвідати наступні засідання клубу “Свідоме батьківство”.


Автор: прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2018, 14:43 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації