Вхід | Реєстрація

Вічний ремонт

Вічний ремонт

Міст через річку Кобелячок, який відновлювали протягом кількох місяців у 2016–17 роках,
знову потребує ремонту.

6 грудня 2016 року у світ вийшов відеорепортаж під назвою «Міст, на якому живе кіт». Пізніше стаття із такою ж назвою з’явилася на сайті і в газеті «ЕХО». У матеріалі мова йшла про ремонт мостової споруди на трасі Полтава — Олександрія. Тоді ми звернули увагу, що шляхові роботи проводять взимку, коли погодні умови для цього, м’яко кажучи, не надто сприятливі. Перед тим голова Полтавської ОДА Валерій Головко, а з ним і будівельники, обіцяли, що роботи на ділянці траси Полтава — Олександрія, що проходить на території Кобеляцького району, закінчать до 15 листопада. Між тим, якщо асфальт на дорозі до вказаного терміну таки постелили, то із введенням мосту в експлуатацію виникла серйозна затримка. Увесь цей час величезний потік транзитного автотранспорту рухався через село Бутенки, руйнуючи місцеву дорогу. Говорили, що мостова споруда повинна «вистоятися». Але вже тоді скептики пророкували, що в подальшому із експлуатацією мосту виникнуть серйозні проблеми.

Урешті-решт рух через міст, нехай із затримкою, але розпочався. А зруйновану дорогу через Бутенки відремонтували. Минули два роки. І фури та легковий автотранспорт знову поїхали сільською дорогою. Адже міст вчергове закрили на ремонт. До цього на споруді спорадично проводили дрібний ремонт.

14 грудня вже 2018 року ми знову навідалися до злощасного мосту. Цього разу там перебував не лише кіт. Не можна було сказати, що роботи на споруді «кипіли». Але автокран стояв, робітники ходили. Видно було й результати діяльності шляховиків. Внизу споруду зміцнили додатковими металевими конструкціями.

Ремонт проводять співробітники фірми «Ростдорстрой», яка періодично виграє тендери на ремонт дороги Полтава — Олександрія. Якихось розлогих коментарів від них отримати не вдалося. Робітники лише повідомили, що, згідно з планом, ремонтні роботи на мосту мали б завершитися до 29 грудня. І поскаржилися на вантажівки із зерном, які влітку буквально роздавлюють покриття на мостовій споруді.

Між тим, на ремонт дороги через Бутенки рік тому витратили близько 14 мільйонів гривень. Скільки доведеться витрачати у 2019‑му, поки що сказати важко. Редакція звернеться до Агенції місцевих доріг Полтавської області з відповідним запитанням. Адже саме ця установа нині відає ремонтом подібних автодоріг.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2018, 11:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації