Вхід | Реєстрація

Микола Жук передав булаву Анатолію Кучеренку

Микола Жук передав булаву Анатолію Кучеренку

Тепер у кобеляцьких козаків новий отаман. Миколі Григоровичу присвоїли звання почесного довічного отамана.

У суботу 15 грудня в концертному залі Білицького селищного будинку культури відбулися збори кобеляцьких козаків. На них були присутні уповноважені представники від усіх осередків громадської організації «Козацька громада Кобеляцького району». Мали заслухати звіт свого отамана Миколи Жука та вирішити деякі організаційні питання. У тому числі і прийняти до своїх лав нових козаків.

Згідно з даними, які надали редакції керівники громадської організації, до її складу входять близько трьохсот дорослих і більше двох тисяч дітей, яких у різний час прийняли в козачата. Початок своєї діяльності громадська організація, що об’єднує всіх прихильників козацького руху, веде із 2005 року. Зараз вона є підрозділом козацького гвардійського корпусу «Міжнародна Академія козацтва». До речі, керівник корпусу Микола Гаража теж приїхав у Білики на збори.

Звіт за кілька років роботи був проведений досить оригінально. Замість традиційної промови керівника, присутнім запропонували переглянути майже годинний відеофільм, який змонтував Володимир Гук. Згодом Анатолій Кучеренко, начальник штабу кобеляцьких козаків, доповнив його цифрами і фактами під час коротенького виступу.

Усі виступаючі, вже згаданий Микола Гаража, червоноквітівський сільський голова Людмила Рибалко, підприємець Володимир Касьяненко та інші, одноголосно визнали роботу отамана Миколи Жука задовільною.

Сам Микола Григорович не виступав. Слова для промови він попросив лише після того, як Микола Гаража згадав про якийсь сюрприз, котрий приготував Жук.

Микола Жук у своєму виступі оголосив, що йде із посади отамана кобеляцьких козаків.

Він сказав:

— Мені невдовзі виповниться 80 років. Сили вже не ті. Хоча танцювати ще можу. Тому я прошу зараз зняти із мене повноваження отамана. У якості наступника пропоную кандидатуру нашого начальника штабу Анатолія Кучеренка. Я ж увесь час буду поряд, буду допомагати.

Кілька хвилин Миколу Жука відмовляли від прийняття такого рішення. Але він настояв на своєму. Дехто одразу запропонував у якості наступника його сина Сергія Жука.

Микола Григорович пояснив:

— Сергій не зможе. У нього часу на все не вистачає, роботи багато.

Урешті-решт присутні проголосували за пропозицію Жука. Новим керівником громадської організації обрали Анатолія Кучеренка. А Миколі Григоровичу присвоїли звання почесного довічного отамана.

Після закінчення офіційної частини зібрання на сцену вийшли учасники білицького хору «Чебреці». Вони вітали козаків піснями. Микола Жук навіть затанцював. На що один із присутніх зауважив:

— І цей чоловік каже, що здоров’я немає. Танцює, як молодий.

Узагалі, досить важко згадати подібну ситуацію, коли хтось із керівників, навіть громадської організації, добровільно йде із посади і не бореться зі своїм наступником, а передає йому повноваження. Микола Жук зумів це зробити.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2018, 12:27 | Кобеляки | Культура та освіта


1. микола козак / 22 грудня 2018, 13:27
Якісь ряжені генерали , а не козаки.Всі обчіпляні невідомими орденами , чи там хоч немає материнської слави?Діди вдарились в дитинство.Хто їм присвоював ті звання , що вони в золотих погонах?
2. AVRORA62 / 22 грудня 2018, 17:56
НЕ
порядна людина цей пан Кучеренко!!!
3. alist / 22 грудня 2018, 18:59
Сидю дивлюсь на ці фото - кізяки, позолота, булави, медальки куплені на olx... Вилазять знову з нор, в які полізли після того як їх братушки (з якими вони обнімались до 2014р.), прийшли трохи постріляти українців на Донбасс і влаштували помимо прочого на території, так званого ЛНРу, кізяцьку республіку з іх фашистськими порядками. Займались там звичайними кізяцькими порядками - там по укропах постріляти, забити кого до смерті нагайкой, бо по українськи розмовляє, а особливо помародерствувати. Та в результаті їх свої ж вигнали назад в Росію (ну тих хто не пішов на добрива), видно в Кремлі офігелі від таких "воїнів".
А наші сиділи тихенько, а тепер вилазять знову. Питання скільки з них пішли добровольцями? Волонтерами?......
Кобеляцький позор це, а не козаки. Позор з золотими погонами і висюльками як у Брежнева.
4. orakul / 23 грудня 2018, 08:08
1.микола козак
«Якісь ряжені генерали , а не козаки.Всі обчіпляні невідомими орденами , чи там хоч немає материнської слави?»

Сам козак а таке пишеш. Козацтво, то є слава, честь і доблесть нації. Козаки завжди були попереду і завжди рятували Україну. Саме козаки почали першими вести нас до Європи. Вони навіть нас не вели, а вони привели Європу до нас у особі шведів. Ото було правильно. З доставкою на дом, як кажуть. Сервіс. Не те, що зараз - їдь шукай ту Європу. Тож слава козацтву, слава Україні. Слава першому у світі козаку Симеону або Шимону. Але то вже інші історія. ГУГЛ в допомогу.
5. Maksym / 23 грудня 2018, 09:07
4.orakul
«Слава першому у світі козаку Симеону або Шимону. Але то вже інші історія. ГУГЛ в допомогу.»

У вас куди не кинь - всюди вальцман виглядає. До речі, погугліть, як румуни уявляють собі історію українського козацтва, я колись довго сміявся. У них, виявляється, запорожці - то перевдягнені молдавани, з усіма теріторіальним наслідками. А ви кажете Шимон.
6. микола козак / 23 грудня 2018, 10:47
5.Maksym
«, як румуни уявляють собі історію українського козацтва»

А де ти бачив, в якій історії українських козаків в золотих генеральських погонах?
7. orakul / 23 грудня 2018, 11:57
5.Maksym
«У вас куди не кинь - всюди вальцман виглядає. До речі, погугліть, як румуни уявляють собі історію українського козацтва,»

Ну вальцман - він же Гарант. Він за усьо в отвєтє. А щодо руминів, так ти таке придумав. Так можеш нарватися на звинувачення у антисемітизмі. Прирівняв, блін, якихось румин, які в Одесі в 41-му транвайні рельси на металолом здавали, до богобраного народу. Ну ти хоч головою думай. Без обид, як Земеля пише.
8. orakul / 23 грудня 2018, 15:35
5.Maksym
« запорожці - то перевдягнені молдавани»

Запорожці, то такий самий юдейський проект, як і майже все інше. Коли Катерина це пойняла, то вона Січ і розігнала. Бо тоді, точно так, як і зараз, наших прадідів використовували у глобальних розбірках. Тому козаків могли повдягати в будь що, аби тільки вони воювали. Сьогодні, он бачиш, у лампаси повдягали, а вони самі не хочуть воювати, знайшли ще пришелепуватіших. А те, що перший козак був Шимон, так то ж не я придумав. Я взагалі сам нічого не придумовую. Ти знайди картину Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану" і подивись на нєї. Там один тіпа козак сидить напівроздягнений, а у нього на поясі висить якась фляга чи щось таке, а на ній намальована Зірка Давида. Скажеш, що то я намалював, чи може то Путін? Все очевидно. Якби тільки очі продрати і мізки включити, якщо вони є. Посилання на peremogi.livejournal.com
9. orakul / 23 грудня 2018, 15:51
Шукав твоїх молдаван, а знайшов книжку історика Голобуцького «Запорожское казачество». Полистав. Якщо людина "в темі", то все для неї лежить на поверхні. Роззявляй очі і читай. Ось перша попавша цитатка. "Пограничные земли, на которые мог в равной мере претендовать и великий князь, магнатам выгодно было объявить «татарскими», а себя — борцами за их освобождение. Кто мог отрицать необходимость освобождения этих пространств от татар? Но мы никогда не должны забывать того обстоятельства, что пограничные земли, о которых идет речь, были заселены в действительности не татарами, а казаками. Под видом борьбы с кочевниками, о чем так лицемерно заявляли магнаты, они намеревались прежде всего захватить казачьи земли. Вступать в серьезную и тяжелую борьбу с татарами они особого желания не имели" Заміни «татар» і «кочевніков» на Путіна, а «магнатів» можеш ні на що і не міняти, і прочитай ще раз. Тільки не кажи що то Путін написав, бо книжка давня і Путін тоді ще не родився. А сам Голобуцький відомий вчений дохтір всяких там козацьких навук. Дохтурську дисертацію по темі «Черноморское казачество" захистив ще при товаришу Сталіну. Тоді дисертацій ще не подавали, та й спробував би він тоді набрехати.
10. arturwanga / 23 грудня 2018, 16:50
Якiсь пиндоси уроди i дибили а Жук то взагалi .......
11. orakul / 23 грудня 2018, 17:21
"Зараз вона є підрозділом козацького гвардійського корпусу «Міжнародна Академія козацтва»" А хто небудь, блін, може сказати, чого оцей гвардійський корпус не на хронті? Булаву у зуби і вперед. Слава Україні!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації