Вхід | Реєстрація

Відеокамери допомагають розкривати злочини

Відеокамери допомагають розкривати злочини

Днями у райвідділі поліції відбулася прес-конференція для ЗМІ. Інформацією із журналістами поділився начальник райвідділу Сергій Джулай.

Поліцейський розповів про підсумки роботи райвідділу та криміногенну ситуацію у районі за два минулі тижні. До Єдиного реєстру досудових рішень було внесено 24 повідомлення про вчинення злочинів. Дев’ять із них розкрито, три злочини тяжкі. Йдеться про заволодіння чужим майном із проникненням у житло. За п’ятьма фактами кільком особам оголошено про підозру. Один злочин вважається резонансним. Це — напад на журналіста «ЕХО».

Сергій Джулай наголосив на нагальній потребі у встановленні якісних камер і на створенні справжньої системи відеоспостереження із центром у райвідділі.

Він пояснив:

— Візьмемо за приклад два випадки, що сталися минулого тижня. Перший — це крадіжка сумки із особистими речами у будівлі міського комунального підприємства. Там є належне освітлення і відеокамери. Це дало змогу одразу встановити особу, яка вчинила крадіжку. Її у той же день знайшли, затримали, викрадені речі вилучили. Другий випадок — напад на журналіста. Так, відеокамера зафіксувала момент втечі нападників. Але зображення настільки низької якості, що не дає змоги ідентифікувати злочинців. Ми не зупиняємося, проводимо цілий ряд оперативно-розшукових заходів. Але можемо стверджувати, що знайти нападників буде важко. А якби камера давала змогу отримати якісне зображення, то ми їх уже б затримали.

На думку начальника поліції, по справжньому дієвий ефект буде після запровадження централізованої системи відеоспостереження, коли дані з камер миттєво надходитимуть на централізований пульт, розташований у приміщенні чергової частини райвідділу поліції.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2018, 12:17 | Кобеляки | Суспільство


1. alist / 22 грудня 2018, 19:15
Скорочено - Джулай сказав - бабла мало, дайте ще, ми їх попилимо і може тоді на камерах когось побачимо. А ті камери що поставили уже, це вроді як треніровочні. І вообще не питайте скільки вони стоїли і чого такі паршиві, не стоє таке питати.
А нападників на журналіста не знайдемо, півгорода здогадується якому такому громадянину не сподобалась стаття про його хвокуси і особливо відеорепортаж. І регулярно, як тільки хтось його фамілію каже, так то хата загорається, то по фізіономії попереждення передають. Кобеляцький Волдеморт.
2. orakul / 23 грудня 2018, 07:57
Правильно «аліст» пише про те, щоб не питали, що скільки "стоїть". Скільки б не стояло, воно потрібне. Треба підтримати ініціативи наальника РВВС і багатьох свідомих громадян і накупити багато, багато камер. Залучити до збору коштів на камери усіхсвіомих громадян, особливо усіх козаків, волонтерів, побратимів і хвермерів. Коже хвермер повинен відчитатися перед громадою скільки він купив камер. Президент сказав, що у нас сама сильна армія світу, яка повністю всим забезпечена. Тому хфватить хфермерам давати гроші на армію, там усього повно. А лишні гроші у армії ні до чого хорошого не призведуть, бо там усе розписано по уставу. Тож кожен хвермер повинен не викидати гроші на волонтеріі і ООС а накупити побільше камер. Сто камер на хвермера. І це не багато. Треба ініціювати громадський рух під девізом "Камеру у кожний дім і у кожну спальню". Це буде дуже добра справа. Усі камери треба обовязково завести на пульт чергового РВВС. Черговий повинен володіти всією повнотою обстановки. Пора вже кінчати із безпорядками у суспільстві, які приніс нам клятий совок. Пора кінчати із совковими методами стукачества. Ганьба. Всю оперативну роботу в МВС треба припинити, а вивільнених працівників направити на хронт. Слава Україні.
3. Slavko / 23 грудня 2018, 09:51
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Яка маячня !!! Толку з тих камер, як ума немає ? Або взагалі нічого людського ! Лугандон випиляв усі дерева прямо біля самісінького Сухинівського поста. І ніяка поліція і камери нічого не побачили, ніякого злочину ! Так питання, чи зовсім дибіли, чи про що тут іде мова ?!
4. микола козак / 23 грудня 2018, 10:58
2.orakul
« "Камеру у кожний дім і у кожну спальню". »

Пропонуйте по скільки треба здати , щоб камера була у кожній спальні?Ото буде клас.І кожному чиновнику ще і на грудну камеру.
5. arturwanga / 23 грудня 2018, 11:32
Повнiстю пiдтримую Славка дiйсно до млина i вiтер потрiбен
6. orakul / 23 грудня 2018, 11:45
3.Slavko
«Толку з тих камер, як ума немає ?»

Ну таке ти пишеш. Толок дуже великий. Черговий РВВС все бачитиме і все знатиме. Щоранку буде доповідати начальнику, а той наверх, і так аж до самого Гройсмана, а то і ще вище - до президента, а то й до Бруселя, а може й до самого Вашінгтону.
3.Slavko
«Лугандон випиляв усі дерева прямо біля самісінького Сухинівського поста. І ніяка поліція і камери нічого не побачили, ніякого злочину »

У них там погані камери, китайські. У них нічого не видно. Треба купити фірмові. А то привикли, щоб все на халяву, аби дешевше. Та воно китайські й не можна. Куди ті патріоти дивляться. Китай -комуністична країна. Ось недавно, якщо вірити тирнету, читав, що вони день народження Сталіна зробила у себе вихідним, святковим днем. За достовірність даних не ручаюсь, але у тирнеті повно такої інфи. Так що, якщо вмієш ієрогліфи читати, почитай, приміром, у Женьміньжибао і нам розскажеш. А як поставимо справжні камери, то воно тоді може виявитися що то ніякий не Лугандон ті дерева пиля. То вночі Путін приліта і випилює. Мені один казав, що сам бачив як Путін на дельтаплані прилетів і пиля, пиля. Майже до ранку пиляв, а потім якась хитра ракета сіла і все забрала.
7. orakul / 23 грудня 2018, 11:49
4.микола козак
«Пропонуйте по скільки треба здати , щоб камера була у кожній спальні?»

Бач, мовчать. А я б і сам якусь помірну суму здав. Вже б якийсь день без борщу пасидів заради такої важливої справи. Ну може ось селена появиться та проявить активність і свою громадську позицію. Скільки ж ми ще будемо терпіти та жити без камер? Слава Україні
8. arturwanga / 23 грудня 2018, 16:47
Всi вони уроди все знають вони типа непределах а насправдi в долi
9. микола козак / 23 грудня 2018, 17:45
8.arturwanga
« а насправдi в долi»

Та звичайно в долі все районне керівництво.Тисячі кубометрів деревини вивезено з району , а прикриваються дровами , які продають не по низьких цінах А камери потрібні слідкувати за ідіотами.Слава Україні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації