Вхід | Реєстрація

Пирятинський «Довгобуд» нарешті прийме перших жителів

Пирятинський «Довгобуд» нарешті прийме перших жителів
Будівництво багатоквартирної п‘ятиповерхівки по вулиці Проїзній у Пирятині розпочалося давно. Але у нелегкі 90-ті будівництво призупинилося, будинок стояв пусткою, а подвір’я заростало бур’янами. Кілька років тому про будинок „згадали”, і розпочата колись справа нарешті стала доводитися до логічного завершення.
І от на початку 2010 року Пирятин облетіла новина про те, що кілька пирятинських родин, які довгі роки стояли на черзі, нарешті отримують квартири у новому будинку.
Як повідомив спеціаліст міськвиконкому з питань архітектури та житлово-комунального господарства В’ячеслав Савченко квартири виділені пільговикам, які перебували на квартирному обліку до 1 січня 2010 року. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №1300 від 18 листопада 2009 року на 40% квартир попередні списки надано Міністерством оборони та Міністерством внутрішніх справ, 60% - виконкомом міської ради, з яких 1 квартира буде надана громадянину, який перебував на обліку в УТОСі.
- Ми надали попередні списки для затвердження КМУ, ці списки було затверджено та погоджено координаційною радою Міністерства житлово-комунального господарства. Рішенням сесії дано згоду на прийняття у комунальну власність міської ради 15 квартир.
Зараз ми чекаємо від державної іпотечної установи акт приймання-передачі квартир, придбаних державою у комунальну власність міста. Серед квартир одна – двокімнатна, чотири – чотирикімнатні та десять – трикімнатних, - говорить В. Савченко.
Серед пирятинців, які отримали квартири, - 4 військовослужбовці, звільнені у запас: Сергій Максименко, Віктор Тур, Станіслав Правдивець, Валерій Пшеничний; 2 працівники райвідділу міліції: Олександр Митропан та Андрій Безбородов. Окрім цього, у новому будинку оселяться сім’ї чорнобильців Миколи Шкоди і Анатолія Стадніченка, чотири багатодітні родини: Любові Бих, Алли Радченко, Раїси Брана і Тамари Кінчук, вчительки Ольги Кохан, а також інваліди – Тамара Котвіцька та Олександр Кочковий.
Тож, сподіваємося, що вже незабаром у стінах пирятинського “довгобуду” залунають щасливі голоси новоселів.

Автор: Людмила ВОЛИК, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2010, 17:27 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації