Вхід | Реєстрація

На Полтавщині до новорічних свят пройшов марафон добра

На Полтавщині до новорічних свят пройшов марафон добра

Під гаслом «Добро тобі ще не раз повернеться!» пройшов марафон добра на Полтавщині. Його провела громадська організація «Твій Світ». В рамках «марафону доброти» волонтери дарували яскраві емоції як дітям, так і людям похилого віку. Розпочався марафон заходом «Казка для дорослих», що приурочили Дню святого Миколая. Цього дня у Лубнах волонтери у співпраці з радою ветеранів мікрорайону привітали літніх людей та вручили подарунки до свята.

«Часто у святковій метушні ми згадуємо про рідних, друзів, дорогих нам людей. А про літніх покинутих людей зазвичай не згадує ніхто. Тому перед святами ми вирішили відвідати ветеранів, подарувати їм не лише подарунка, а й спілкування та любов», – коментує голова ради ветеранів одного з мікрорайонів міста Глашкін Олександр.

Допомогу намагалися надати адресну та цільову після того, як вивчили потреби: кому санітрно – гігієнічні засоби, кому нитки для рукоділля, кому Т2 – тюнери.

Напередодні новорічних свят не оминули увагою осіб, які постраждали від націонал соціалізму та мешкають зараз у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів. Мультидисциплінарні команди у складі волонтерів проекту та працівників територіальних центрів соціального обслуговування привітали та надали допомогу у придбанні санітарно – гігієнічних засобів, засобів для роботи в домашніх умовах (лопати, відра – туалети тощо) підопічним Лубенського району. Також, низку добрих справ продовжили 21 грудня у Гребінці. Там відбулися соціальні візити, під час яких особи похилого віку, які не можуть обслуговувати себе самостійно отримали посильну допомогу вдома, а у подарунок до чаювання солодощі та фрукти. Під час відвідування представники старшого та молодого поколінь спілкувались. У відповідь на привітання старенькі також підготували подарунки – слова вдячності.

Традиційні візити стали ще одним етапом реалізації проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області». Цей проект стартував у листопаді цього року. Він реалізується у рамках програми «Місце зустрічі – Діалог» за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.».


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2018, 10:22 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації