Вхід | Реєстрація

Традиції та колядки: у Полтаві триває фестиваль «Різдвяна феєрія»

Традиції та колядки: у Полтаві триває фестиваль «Різдвяна феєрія»

На Театральній площі проходить традиційний обласний різдвяний фестиваль театралізованого вертепного дійства.

Цьогоріч близько сотні полтавців та гостей міста зібралися у Свято-Успенському кафедральному соборі, де вони заспівали колядку “Добрий вечір тобі, пане господарю”, після чого всіх присутніх зі святом привітав Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

“Попри те, що сьогодні буденний день, ми всі радіємо та святкуємо, бо Різдво Христове принесло радість по всій землі всім людям. Христос народився для всіх людей, прийшов на цей світ, щоб привести всіх нас до Бога.

Цьогоріч в Україні подвійне свято, тому що була здобута незалежність нашої церкви — вручення грамоти про автокефалію. Це велика подія, тому що здійснилися мрії та прагнення багатьох поколінь українців”, – зазначив у своєму зверненні владика.

Загалом у фестивалі беруть участь 21 співочий колектив області, серед яких є ті, які вже неодноразово демонстрували свої вокальні здібності полтавцям.

Згодом учасники дійства рушили ходою до Театральної площі, де на збудованій сцені колективи по черзі виступили для гостей заходу.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації