Вхід | Реєстрація

У Кременчуці двоє підлітків пішли по льоду до Зеленого острова, а тому їх привезли рятувальники

У Кременчуці двоє підлітків пішли по льоду до Зеленого острова, а тому їх привезли рятувальники

У Кременчуці двоє підлітків пішли по льоду до Зеленого острова, а назад їх уже привезли рятувальники. Як повідомляє міськрайонне управління Державної служби надзвичайних ситуацій, це сталося 8 січня увечері.

Двоє підлітків, учнів 11 класу школи №10, вирішили прогулятися по льоду річки Дніпро. В одну сторону вони дійшли, а назад побоялися. Люди, які бачили цю картину викликали рятувальників:

– Сигнал надійшов о 16.55, - розповідає начальник водолазно-рятувальної станції Василь Білоус. - Люди зателефонували, бачили, як вони перебиралися. Пішли вони десь від човнової станції «Ветеран» до острова «Зелений». На ту сторону перейшли, а назад за ними вийшов аероглісер. Хлопці 2002 року народження. Не знаю, як вони туди дійшли. У будь-який момент могли дати воду... Провели роз'яснювальну роботу з ними, розповіли, що якби один провалився, то другий би нічим допомогти не зміг.

За словами Василя Білоуса, це перший випадок в цьому році. Керівник водолазно-рятувальної станції наполягає на тому, що вихід на лід на річці Дніпро категорично заборонений. В. Білоус просить батьків підлітків поговорити зі своїми дітьми, щоб не допустити непоправного:

– Колись давно був випадок. Одні хлопці вирішили покататися на крижині, і в цей момент дали воду. Їх течією понесло. Вітер був, створилася парусність. Благо люди побачили і звернулися до рятувальників. Ми їх їздили, ловили. Хлопці стояли вже по кісточки у воді. І рибалки ... Особливо це в Крюкові і на Раківці актуально. Спочатку виходять на лід, а потім на берег не можуть повернутися самі.


Автор: Юлія Волинська, «Кременчугский ТелеграфЪ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 січня 2019, 10:38 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації