Вхід | Реєстрація

У Гадячі реалізують проект зі стерилізації безпритульних собак

У Гадячі реалізують проект зі стерилізації безпритульних собак

У грудні минулого року сесію Гадяцької міської ради затверджено Програму регулювання безпритульних тварин гуманними методами на 2019-2020 роки. Згідно даної Програми у 2019 році заплановано проводити вилов бродячих тварин, з подальшою їх  стерилізацією та щепленням від сказу на суму 63,0 тис.гривень. На придбання кліток для карантинного перетримання після проведеної стерилізації в міському бюджеті заплановані кошти в сумі 11,5 тис.гривень.

Міське комунальне підприємство «Комунсервіс» спільно з Гадяцькою районною державною лікарнею ветеринарної медицини   працюють над проблемою бродячих собак у місті. Останнім часом ця співпраця вийшла на якісно новий рівень.

На сьогодні вже 11 безпритульних тварин привиті, стерилізовані та кліпсовані.  Дві тварини вже відпущені, а дев’ять проходять карантинне перетримання після проведеної стерилізації з подальшою вакцинацією від сказу,  яку проводить фахівець  ветеринарної лікарні.

"Дуже приємно, що сьогодні спільно з Гадяцькою районною державною лікарнею ветеринарної медицини, ФОП Гейко О.А. ми зробили нормальні умови для праці, нормальні умови для перебування тварин, — говорить директор МКП «Комунсервіс».

Сьогодні в Гадячі багато безпритульних собак, тож ми маємо проблему, яку поступово вирішуємо. Після операцій собакам чіпляють кліпси, але в перспективі їх будуть чіпувати, щоб робити електронну базу. Ми вивчаємо досвід міст, де це вже роблять. Коли ви бачите на вулиці собаку з жовтою кліпсою на вусі, значить вона пройшла через руки лікаря-ветеринара."


Автор: Гадяцька міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 січня 2019, 14:29 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації