Вхід | Реєстрація

Маленька історія про добро і зло

Маленька історія про добро і зло

Не боюся помилитися, стверджуючи, що ця історія не є найбільш обговорюваною серед земляків. Зараз практично всі говорять про надання Томосу та похід Зеленського в Президенти. І, напевне, годилося б сказати кілька слів і про ці події. Та відкладемо це на потім. Хоча вже зараз можна зробити однозначний висновок — політтехнологи Порошенка і Зеленського працюють просто блискуче. І порадіти, що хоча б у цьому сегменті українські фахівці можуть дати фору і американцям з європейцями. Можете не сумніватися — вас просто блискуче обдурять, чи то пак, загітують. Але про це — пізніше.

Зараз же — Різдво. І на мою суб’єктивну думку, годиться розповісти про щось однозначно хороше, якусь ледве не казкову історію із щасливим кінцем. А тут, як на замовлення, така історія трапилася в Кобеляках.

Живе в нашому містечку такий собі Микола Голуб. Звичайний пенсіонер, який займається незвичайною справою. Взимку Микола Михайлович створює зі снігу та льоду фігурки казкових персонажів. Спочатку робив їх виключно для своїх рідних у власному дворі. Потім почав ліпити снігові ялинки на вулиці. Про це в «ЕХО» писали в 2017 році. Розфарбовані фігурки між тротуаром і дорогою стали справжньою прикрасою мікрорайону Поділ, у якому Голуб живе. Помилуватися на них приходять люди із усього райцентру.

Цьогорічна зима видалася на диво щедрою на сніг. Тому матеріалу для роботи в самодіяльного скульптора із Кобеляк навіть більше, ніж достатньо. Перед Новим роком Микола Голуб уже традиційно виліпив із снігу ціле казкове містечко. До нього почалося справжнісіньке паломництво. Батьки вели і везли дітвору, аби ті погралися і сфотографувалися біля снігових Діда Мороза, Снігуроньки та ялинки.

Але не обійшлося і без ложки дьогтю. У Новорічну ніч невідомі люди зруйнували фігурки казкових персонажів. Просто взяли і тупо розбили їх руками й ногами. Обуренню місцевих жителів не було меж. До редакції почали дзвонити і повідомляти про подію ще о четвертій годині ранку.

Сам Микола Голуб поставився до цього акту вандалізму із філософським спокоєм. Чоловік прокоментував:

— Нічого страшного не трапилося. Це ж лише сніг і лід. Було б гірше, аби били живих людей. А фігурки я відновлю. Матеріалу вистачає.

І дійсно, уже третього січня поряд із подвір’ям Голуба знову стояли снігові фігурки. Цього разу майстер працював не сам. Допомагати йому прийшли жителі Кобеляк. Працювали не лише дорослі, а й діти. Вийшов імпровізований майстер-клас зі створення снігових скульптур.

Хто зруйнував рукотворну красу? Швидше за все, це були зовсім молоді люди. Недостатня кількість любові, разом із алкоголем, штовхнули їх на цей «подвиг». Навіщо хлопчаки це зробили? Напевне, вони й самі не зможуть це пояснити. Десь їм не вистачає добра в житті. Перш за все, у ставленні до них. Звідси й невмотивована агресія. Самі того не усвідомлюючи, хлопчаки на кілька хвилин стали злом. Навіть не злом, а уособленням дурості. Будемо сподіватися, що вони порозумнішають. Тим паче, що відплачувати їм іншим злом ніхто не збирається.

От так просто до банальності в Кобеляках добро перемогло зло. Причому, не в казці, а в реальному житті. Буває ж і таке.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2019, 09:15 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації