Вхід | Реєстрація

Кременчуцький загін державної пожежної охорони № 2 святкували свій ювілей

Днями 2-й загін державної пожежної охорони з охорони ЗАТ «Укртатнафта» ГУ МНС України в Полтавській області відсвяткував своє 45-річчя.
Колектив загону заздалегідь потурбувався про гідну зустріч ювілейної дати, озброєний гарними показниками у роботі, готовністю прийти на допомогу, якісно та своєчасно відреагувати на техногенну або природну небезпеку.
Тому таке особливе відношення в колективі до своєї історії. Навчання підростаючого покоління являються не тільки гарною школою, але й демонстрацією громадськості можливостей рятувальних засобів, вміння особового складу працювати професійно, свідченням, що оперативно-рятувальні підрозділи є надійним захистом у будь яких обставинах.
Необхідно відмітити, що у 2-го загону державної пожежної охорони з охорони ЗАТ «Укртатнафта» міцне перевірене часом коріння. Адже початок історії пожежної охорони на Кременчуцькому нафтопереробному заводі пов’язаний зі створенням в 1965 році воєнізованої пожежної частини Управління Охорони Громадського Порядку. Штати цієї частини були визначені розпорядженням Ради Міністрів УРСР №2рс від 14.01.65р. і наказом МОГП УРСР №031 від 15.02.1965 року в кількості 85 чоловік. Саме тоді керувати воєнізованою пожежною частиною було призначено старшого техніка- лейтенанта внутрішньої служби Дубеля Олександра Даниловича.img_1716m
Одним з вирішальних років для пожежної охорони на КНПЗ став 1969 рік. 10.01.1969 року, згідно наказу МВС УРСР №2 від було вперше створено загін воєнізованої пожежної охорони. Згідно наказу УВС 022 від 26.02.1969 року першим начальником ЗВПО було призначено капітана технічної служби Вершиніна Леоніда Михайловича.
Як відмітив у своєму привітанні колективу загону начальник ГУ МНС України в Полтавській області генерал-майор служби цивільного захисту Орліковський А.І.: «Працівники загону завжди зацікавлені в оперативному та професійному реагуванні на різноманітні ситуації професійної діяльності. У сучасних умовах високих ризиків необхідна мобільна, гарно підготовлена, здатна виконати наказ служба порятунку - така служба організована в ЗДПО-2».
Начальник 2-го загону державної пожежної охорони з охорони ЗАТ «Укртатнафта» підполковник служби цивільного захисту Костюк І.І.,все своє професійне життя присвятив службі в підрозділах ЗДПО-2 та очолив підрозділ у 2008 році. У своєму виступі на урочистому концерті, присвяченому 45-річному ювілею, запевнив: «2-й загін з охорони ЗАТ «Укртатнафта» прагне бути першим у питаннях бойової готовності, бойового вишколу, у спортивних досягненнях. Скрізь - де треба і де можна. Першоціллю нашої роботи здебільшого була і залишається людина, тому ми постійно застерігаємо стосовно небезпеки виникнення надзвичайних ситуацій, даємо чіткі рекомендації й поради. На такому підході базується досягнення головного результату роботи за 2009 рік - недопущення крупних пожеж та надзвичайних ситуацій на охороняємих об’єктах.»
img_1736mНайбільше теплих слів привітань та побажань вогнеборцям пролунало від представників керівництва охороняємого підприємства - Голова профспілкового комітету ЗАТ «Укртатнафта» Куксевіч Сергій Володимирович, в.о головного інженера ЗАТ «Укртатнафта» Дяченко Анатолій Іванович. У своєму виступі вони наголосили на активізації роботи щодо попередження пожеж та урочисто вручили цінні подарунки.
Як почесні гості виступили представники міської влади - заступник голови міста Кременчука Биков Олександр Іванович та заступник голови Автозаводської міської ради Добрунов Віталій Вікторович. Вони у своїх виступах зазначили всі переваги співробітництва, спрацьованість та взаємодію в любих ситуаціях. 10 кращих працівників загону нагороджено почесними грамотами
З урочистими привітаннями завітали також почесні гості: Голова громадської організації «Рідне місто», директор міського радіо «Наше радіо», депутат міськради Гриценко Юрій Васильович, начальник 107 артилерійського полку полковник Шкуратов Сергій Григорович та начальник окремого полку внутрішніх військ МВС України полковник внутрішньої служби Головченко Віктор Миколайович.
Відзначення ювілейної дати - 45 років ЗДПО-2 з охорони ЗАТ «Укртатнафта» вкотре нагадало присутнім на урочистому концерті, що практичний досвід, знання та кращі людські якості сьогодні мають попит. Свято тих, хто своєю добросовісною працею, бездоганною службою сприяють створенню сучасної, ефективної та надійної служби порятунку завершилося світлими враженнями. Чудовий колектив палацу «Нафтохімік» ЗАТ «Укртатнафта» прийняв слова подяки за подароване свято.

Присвячення професії пожежного
Борец с огнем…. Какое словосочетание!
В нем сила, доблесть, честь.
Борец с огнем…. Ведь это же призванье!
Рискнуть, спасти и не сгореть.
Иные скажут: “Тоже штука!
Здесь вам не горы, не обстрел….”
Словами это не опишешь,
Умом все это не понять.
И только если этим дышишь
Готов ты жизнью рисковать.
Так пусть же путь Ваш будет светел.
И как огонь горят сердца,
Деяния Господь освятит,
В огне спасет Неопалима Купина.
Сук Тарас Валентинович, пожежний ДПЧ-8 ЗДПО-2

Автор: Тетяна Ватульова, співробітник ЗДПО-2 з охорони ЗАТ «Укртатнафта»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2010, 10:59 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації