Вхід | Реєстрація

44.ua: індекс якості повітря у Києві покращився

44.ua: індекс якості повітря у Києві покращився

Медики постійно наголошують, що головним чинником, який впливає на здоров’я українців, являється забрудненість атмосферного повітря. Більшість цивілізованих держав працюють над скороОКченням показників забруднення. На жаль, у нашій країні це питання не вважається основним. Доказом цього являється той факт, що за рік промислові підприємства викидають 17 мільйонів тонн різних шкідливих речовин.

Представники закладів охорони здоров’я і громадських організацій б’ють на сполох. Згідно із заявами працівників ВООЗ, забруднене повітря напряму впливає на кількість захворювань та смертей у світі. До речі, за цим показником наша країна протягом останніх років виходить у лідери.

Дослідження показують, що в Києві фіксується найгірший стан повітря. Це викликано тим, що столиця є одним із найбільших міст України, де сконцентрована величезна кількість автомобільного транспорту. Якщо вірити статистиці, то лише автомобілів нараховується близько 1 мільйона. Згідно заяв представників Всесвітнбої екологічної ліги, при спалюванні одного літра бензину утворюється 16 кубічних метрів вихлопних газів, що містять оксиди азоту, чадний і вуглекислий газ, сажу, важкі метали.

Як повідомляє сайт 44.ua, цього тижня індекс якості повітря у Києві становив 76 пунктів.
10 січня було зафіксовано показник 112 пунктів. Інтернет-ресурс нагадує, що рівень від 51 до 100 балів дозволяє прогулянки, але рекомендується недовго провітрювати приміщення. А от показник від 101 до 150 створює ризик для людського організму.

Серед підприємств, що найбільше викидають в повітря забруднюючих речовин, виділяють заводи вугільної промисловості, чорної металургії, теплоелектроцентралі, енергетичної, нафтохімічної та хімічної промисловості.

Парникові гази, що виділяє транспорт, прямо впливають на зміну клімату. Тому крім людського здоров’я, вихлопні гази погіршують навколишнє середовище.

Катастрофічні обсяги викидів забруднених речовин зумовлені застараліми технологіями роботи фактично всіх підприємств та обладнанням, на якому працюють робітники. Тільки уявіть, що за рік в атмосферне повітря піднімається біля 3 мільйонів тонн небезпечних речовин.

Щоправда різноманітні міжнародні договори зобов’язують керівництво країни впливати на промисловість щодо їх дотримання вимог природоохоронного законодавства. Сюди можна віднести, наприклад, Кіотський протокол. Також в нашій державі діє закон «Про охорону атмосферного повітря» та чимало нормативних документів. Вони регулюють для підприємств і автотранспорту норми допустимих викидів.

Тому будемо сподіватися, що ситуація із забрудненням повітря зміниться на краще і українці дихатимуть вільно на повні груди.


Автор: Євгеній Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації