Вхід | Реєстрація

У Полтаві СБУ викрила на хабарах посадовця судової адміністрації

У Полтаві СБУ викрила на хабарах посадовця судової адміністрації

Співробітники Служби безпеки викрили на систематичних хабарах одного із заступників начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в Полтавській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від місцевих підприємців за безперешкодне здійснення господарської діяльності. Вартість «послуг» зловмисника становила 15 відсотків від загальної суми укладених договорів з ремонту приміщень суддів. За вказану суму посадовець обіцяв сприяти у підписанні актів виконаних робіт та вчасного перерахунку коштів на користь підприємця.

Правоохоронці затримали посадовця на робочому місці під час отримання ста тисяч – чергового траншу хабара. Раніше оперативники спецслужби зафіксували одержання зловмисником неправомірної вигоди у розмірі 147 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2019, 09:45 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації