Вхід | Реєстрація

У «Полтававодоканалі» створять ремонтно-будівельну дільницю

У «Полтававодоканалі» створять ремонтно-будівельну дільницю

Стан мереж «Полтававодоканалу» у Полтаві та області близький до критичного. Це показали провали на колекторах, які особливо почастішали навесні минулого року. Вирішувати ситуацію потрібно оперативно. Тому голова Полтавської ОДА Валерій Головко разом з гендиректором водоканалу прийняли рішення створити ремонтно-будівельну дільницю.

Ситуація з колекторами у Полтаві близька до критичної

Водоканал — експлуатуюче підприємство, завдання якого — утримувати водопровідні та каналізаційні системи в належному стані. Але коли вони руйнуються повністю – постає питання їх капітальної перебудови. На це потрібні великі кошти і час.

Показовою стала весна минулого року. Тоді на колекторах сталися дуже багато провалів. Ситуація ледь не стала критичною і не призвела до екологічного колапсу.

– Тільки завдяки відданній праці водоканалівців ситуацію вдалося зробити контрольованою, —  розповів генеральний директор «Полтавоводоканалу» Василь Воротинцев.

Підприємство не є будівельною організацією, і не може проводити великий обсяг відновлювлювальних робіт на всіх об’єктах одночасно. Тому виникає необхідність залучення підрядних будівельних організацій. А проходження всіх бюрократичних процедур займає час.

 

Вихід — створення ремонтно-будівельної дільниці

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко та генеральний директор «Полтававодоканалу» Василь Воротинцев прийняли рішення створити ремонтно-будівельну дільницю. Вона буде оснащена сучасною спеціалізованою технікою.

Рентабельність та самоокупність бригад забезпечить їх робота за госпозрахунком. Це буде інша діяльність, яка принесе додаткові кошти підприємству. Дані спеціалізовані бригади будуть базуватись у Полтаві, але  зможуть виконувати складні роботи не тільки в місті, а й районних дільницях «Полтававодоканалу».

Це ще й допоможе вирішити питання з відсутністю достатнього ресурсу матеріально-технічної бази на районних дільницях. Зараз це унеможливлює проведення поточних та капітальних ремонтів.

Створення спеціалізованих дільниць — комплексне вирішення проблеми

Створення спеціалізованих дільниць такого плану вирішує кілька задач:

  • Дороговартісна техніка буде якісно використовуватися без простою;

  • Вартість складних ремонтних робіт значно зменшиться;

  • Фахівці «Полтававодоканалу» зможуть оперативніше реагувати на усунення аварій;

  • Збільшиться кількість робочих місць з високою робочою платою на підприємстві.

Очільник Полтавської ОДА Валерій Головко впевнений, що такі кроки дозволять покращити показники за всіма напрямками роботи підприємства:

– Ми всі прекрасно розуміємо, що стан мереж водоканалу — критичний. Зараз не час проводити довгі наради, потрібно оперативно реагувати на ситуацію, щоб присікти екологічний колапс. Ми і далі діятимемо чітко та швидко, щоб забезпечити якісні комунальні послуги для полтавців.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2019, 13:07 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації