Вхід | Реєстрація

Відбулося друге засідання районної ради регіонального розвитку

Відбулося друге засідання районної ради регіонального розвитку

16 січня голова райдержадміністрації Таміла Шевченко під час засідання районної ради регіонального розвитку прозвітувала перед членами районної ради регіонального розвитку та сільськими головами про досягнення Кобеляцького  району за 2015-2018 роки та презентувала проект Плану перспективного розвитку району на 2019-2021 роки.

Керівник  району  доповіла про  реалізовані заходи  в галузях освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, впроваджені на умовах співфінансування  з державного, обласного, районного та бюджетів базового рівня (звіт додається).

Під час виступу  детально зупинилася на  реалізації урядових програм, спрямованих на підтримку аграрного сектору. І зазначила, що лише  в 2018 році місцеві жителі  району  отримали  більше 5 мільйонів гривень компенсаційних   виплат  від держави.  Тому закликала  сільських голів   інформувати  населення про діючі бюджетні програми, які сприяють полегшенню ведення сільського господарства, шляхом відшкодування витрат.

Розпочинаючи розгляд проекту Плану перспективного розвитку району, Таміла Шевченко зазначила: «Під час робочих візитів у села району та зустрічей з громадами вивчалися  їхні пропозиції. Завдання, обговорені в громадах, дають можливість направляти фінансові ресурси на важливі для людей питання та ефективно їх використовувати, концентруючи  увагу на пріоритетних напрямках. Серед основних: охорона здоров’я, освіта, культура, спорт, дорожнє господарство, економіка, ЖКГ, та інші. На цій основі з метою планомірного і ефективного використання коштів і розроблено проект Плану перспективного розвитку Кобеляцького  району на 2019-2021 роки», — сказала вона.

Серед найбільш вагомих проектів, запланованих до реалізації, — це будівництво нових амбулаторій в селах Шенгури та Світлогірське, завершення капітального ремонту терапевтичного відділення Кобеляцької центральної районної лікарні та Озерської сільської амбулаторії, реконструкція приймального відділення Кобеляцької центральної районної лікарні, проведення ремонтів доріг та реалізація проектів міжмуніципального співробітництва територіальних громад.

Крім того, в поточному році буде продовжено будівництво транспортної розв’язки та шляхопроводу при реконструкції автомобільної дороги державного значення  Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка. 

Насамкінець засідання, голова райдержадміністрації висловила присутнім слова вдячності  за проведену роботу. І зауважила, що лише спільними зусиллями можливо втілити в життя всі заплановані ідеї та починання, спрямовані на розвиток та процвітання Кобеляцького району.


Автор: прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2019, 13:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації