Вхід | Реєстрація

У Гребінці до Водохреща провели майстер–клас з рукоділля

У Гребінці до Водохреща провели  майстер–клас з рукоділля

Напередодні свята Водохреща у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гребінківського району відбувся майстер-клас з декупажу.  Провела захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Долучилися до цікавого дійства учениці  Гребінківської гімназії та працівники територіального центру. За допомогою майстер-класу з декупажу та ряду інших заходів, які передбачають організацію площадок для зустрічей представників різних поколінь у Гребінці підтримують фізичні, психологічні та соціальні здібності людей похилого віку, влаштовують діалог поколінь.  До клубних зустрічей залучаються і найповажнішого віку люди, особи які постраждали від націонал – соціалізму та їх родичі.

Декупаж - це спосіб декорування предметів за допомогою приклеювання на них різних мотивів або зображень, вирізаних з паперу та відповідних художньому задуму майстра. На початку заходу психолог проекту Юлія Пода розповіла учасникам про проект допомоги жертвам націонал – соціалізму та допомогла учасникам налагодити взаємодію у групі. Вона представила глядачам приклади  готових виробів та справжні предмети побуту, які виготовили організатори попередніх майстер-класів. Не тільки юні, а літні учасники з радістю освоювали нові знання та навички.

Суть техніки декупажу, як зазначала психолог проекту Юлія Пода, полягає в тому, що на поверхню предмета наклеюється вирізане з тонкого паперу зображення, яке потім покривається лаком, в результаті створюється ілюзія розпису.  

«Заняття декупажем творче і захоплююче! Ми не просто приємно провели час, створюючи власний дизайн, але й створили неповторні подарунки до Водохреща та відволіклись від буденного життя», говорить Світлана Лебединська, учасниця заходу. А творча та дружня обстановка надихнула  організаторів на розробку нових цікавих тем для наступних зустрічей. Захід закінчився чаєм з солодощами.

Подія відбулась в рамках проекту “Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області” за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2019, 10:58 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації